Rampe za lakše kretanje

Gradska opština Rakovica već devetu godinu organizuje kampanju pomoći osobama sa invaliditetom, trudnicama, majkama sa bebama, slabopokretnima i svima onima koji se otežano kreću.

Na području Rakovice postavljeno je više od 70 rampi za osobe sa invaliditetom, trudnice, majke sa bebama, slabo pokretne i sve oni koji se otežano kreću, a obezbeđeni su i prilazi zgradama i javnim objektima…

Gradska opština Rakovica već devetu godinu organizuje kampanju pomoći osobama sa invaliditetom, trudnicama, majkama sa bebama, slabopokretnima i svima onima koji se otežano kreću. Reč je o akciji „Rakovica bez barijera“ koju je podržalo Javno preduzeće „Gradsko stambeno“. Na području ove opštine izgrađeno je i postavljeno više od 70 rampi za osobe sa posebnim potrebama, obezbeđeni su prilazi zgradama, javnim objektima, postavljeni rukohvati, uređeni ivičnjaci na trotoarima na više lokacija u opštini. Sa građanima stambenih zgrada na Vidikovcu i Petlovom brdu gde su rampe postavljene juče su razgovarali Milosav Miličković, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Petar Andrijašević, direktor JP „Gradsko stambeno“, ali i sama opština se uključuje i pomaže kako bi se na sve načine otklonile arhitektonske barijere i da bi svi građani mogli bezbedno da se kreću. Pre nekoliko dana završena je odnova rampe na bočnom ulazu u objekat Opštine koji se nalazi u Ulici Miška Kranjca.

Na parkingu ispred svoje zgrade Opština je uradila prilaz Centru za socijalni rad, a postavljena je i rampa ispred Nacionalne službe za zapošljavanje i biblioteke u Ulici Bogdana Žerajića na Miljakovcu.

Takođe, na parkingu ispred Opštine su propisano obeležena parking mesta za lica sa posebnim potrebama, kao i četiri mesta koja su rezervisana za trudnice i roditelje sa decom. Dva mesta nalaze se na parking prostorima ispred Opštine a dva obeležena mesta su ispred Sportskog centra „Rakovica“ u Ulici majora Dobrosava Tešića broj 9. J.S.T.

Objavljeno: 28. 7. 2021.

Izvor: POLITIKA – Beogradska hronika

Autor: J. S. T.