ИНТЕРНЕТ – РАДЊА САДА И У ВРАЊУ: Помоћ оболелима од мултипле склерозе

ЦЕНТАP за друштвене интеграције је оформио интернет-продавницу „Наше чаролије“…

Детаљ са недавне едукације / Фото Центар

ЦЕНТАР за друштвене интеграције је оформио интернет-продавницу „Наше чаролије“, посредством које нуди украсне и декоративне предмете које су израдили чланови Удружења оболелих од мултипле склерозе из Пчињског округа.

– Главни циљ је економско оснаживање особа са инвалидитетом, како би углавном жене, у складу са својим могућностима, допринеле побољшању сопственог живота. Вредне чланице Удружења оболелих од мултипле склерозе годинама уназад израђују украсне и декоративне предмете, али им је због отежане покретљивости продаја била отежана – објашњава Анита Стојановић из Центра за друштвене интеграције.

Направљена је база са безмало 400 предмета који су доступни купцима, а особе са инвалидитетом су већ завршиле обуку о начину пласмана и ажурирању интернет продавнице. На овај начин, поменути Центар жели да мотивише особе са инвалидитетом да се интегришу у друштвене токове и допринесу средини у који живе.

Јер, продајом производа чланице ће скренути пажњу на своје постојање, а на тржиште ће пласирати уникатне, ручно израђене предмете који су данас доступни свима који имају интернет и желе да – и на овај начин – помогну рад Удружења оболелих од мултипле склерозе.

Objavljeno: 2. 8. 2021.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: J. Stojković