PRVA SEZONA PECANJA NA PLATFORMI U VLAJKOVCU

NOVI SADRŽAJ NA OBALI KANALA DUNAV-TISA-DUNAV

Novopostavljena platforma za sportski ribolov, namenjena osobama sa invaliditetom i svim ostalim ljubiteljima ribolova ili boravka u prirodi, prva tog tipa u regionu.

Platforma je postavljena na kanalu DTD u Vlajkovcu, dobro poznatom mestu svih pecaroša, a do nje je uređen put, postavljena rasveta i dovedena pijaća voda. Platforma je površine sto vadrata sa rampom za osobe sa invaliditetom radi lakog pristupa kao i svim pratećim elementima za lakše funkcionisanje. Iznad platforme nalazi se mesto za sedenje i obedovanje koje će uskoro dobiti i nadstrešnicu. U toku je izgradnja mokrog čvora sa tuševima a biće natkriven i deo platforme.

Potpuni konfor postignut je postavjanjem visokih standarda kod uređenja a o sigurnosti, higijeni i održavanju brinuće se već određen „domaćin imanja“. Postavljen je i video nadzor, određen je i „kućni red“ svih korisnika, te je tako obavezno da deca i osobe sa invaliditetom budu u pratnji pratioca.

Inicijativa je potekla od Udruženja „Parakvad“, na čelu sa Draganom Vitorovićem, a kompletna investicija izvedena je uz pomoć donatora. Sama ideja rodila se iz težnje da se osobama sa invaliditetom omogući da se bave sportom i vreme provedu u prirodi na način koji je njima moguć, a svim građanima, i posetiiocima Grada Vršca, boravak učini sadržajnijim, S obzirom na to da je ovo prva platforma tog tipa u regionu, izgrađena i uređena po svim standardima, očekuje se dolazak posetilaca iz cele Srbije, ali i okolnih zemalja, Već za ovu godinu u planu je organizovanje takmičenja u sportskom ribolovu kao i tradicionalno spremanje riblje čorbe.

Ovogodišnju sezonu otvorili su zvanično članovi Udruženja „Parakvad“ raspoloženi da ovo i slična druženja, uz ribolov, organizuju jedamput nedeljno. Njima su se pridružili i članvi ostalih udruženja u gradu a ovako uređeno mesto u prirodi koristiće i najmlađi, posebno deca sa invaliditetom za koju će upravo na ovom potezu biti organizovano terapijsko jahanje. Uz prevoz specijalizovanim vozilima, pratiocima i organizacijom sportskog dana vreme u prirodi, uz blagodet vode, biće još jedan benefit za sve.

Vršac do sada nije imao uređen pristup vodi te je ova inicijativa otvorila vrata za nove turiste, a onima koji poznaju Vršac, pored brega nudi i boravak pored vode sa svim pratećim sadržajima. Ostaje na savest svim posetiocima da se prema ovom delu obale ophode sa poštovanjem.

U slučaju da imate bilo kakvo pitanje ili primetite oštećenje na platformi možete se obratiti upravitelju na br. 069-25-95-272 ili na imejl info@parakvadvs.rs. Dolazak se takođe zakazuje upravitelju kao i grupni boravak. A. Marić

Objavljeno: 4. 6. 2021.

Izvor: VRŠAČKA KULA, Vršac – Bez naslova

Autor: A. Marić

O tome i na:

Parakvad VŠ uredio mesto za pecanje za osobe sa invaliditetom (VIDEO) – www.evrsac.rs