Na tronu u društvu Kineskinja

PARAOLIMPIJCI ODRŽALI POKAZNI ČAS ISPRED „SUPER VERA“ NA KONJARNIKU

Nada Matić, Borislava Perić-Ranković, Mitar Palikuća i Maja Kosić-Vučković, foto: Super Vero

Kao mali predah tokom priprema za paraolimpijske igre u Tokiju srpski stonoteniseri su iskoristili da održe pokazni čas školarcima ispred Super vera na beogradskom Konjarniku. Drženje je organizovala Kompanija „Veropulos“, sponzor paraolimpijaca.

-Zahvalni smo na svakoj pomoći, ali ljudi iz Vera si nam pomogli kada je bilo najteže i na tome smo im itekako zahvalni- rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Nićović.

Druženju su prisustvovale vedete ovog sporta i putnici u Japanu, Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Mitar Palikuća. Sa spiska putnika tokija nisu bili Goran Perlić i Ana Prvulović. Sa takmičarima će putovati i treneri Zlatko Kesler, Lazar Kurteš, Slađana Krsmanović i Srđan Tomičić.

Najtrofejnija Srpska stonoteniserka, osvajač dvadeset medalja na evropskim i svetskim prvenstvima, i najbolja stonoteniserka sveta 2015. godine, Borislava Perić-Ranković, mnogo popularnije, Beba, bila je najglasnija i sa puno elana je pokazivala klincima prve udarce reketom. Sa istim žarom pričala je i o predstojećim planovima pred paraolimpijske igre.

-Na poslednjim SP stajala sam na vrhu okružena kineskinjama. Volela bih da se taj osećaj ponovi. Naravno, znam da će to da bude izuzetno teško, godinu ipo dana nismo odigrali ni jedan turnir zbog ove situacije, u planu su tri do igara, ali kako stvari stoje, i one će najverovatnije da budu otkazane kao i prethodna takmičenja – rekla je Beba.

Ovo su za Borislavu četvrte veliko igre i naravno da je jedan od favorita.

-Najteži deo je ta što nigde nismo imali priliku da vidimo šta su ostali radili sve ovo vreme. Ali isto tako sam sigurno da ni oni ne znaju šta je bilo s drugima pa ćemo svi biti na istom.

Kao i Bebi i Nadi Matić ovo su četvrte Igre. I ona ističe da je upravo da neizvesnost onaj deo koji Igre u tokiju čine najtežim.

-Ekipa se vratile iz Slovačke sa prvog dela priprema, a već u nedelju putujemo nazad ponovo. Bićemo 7 dana, a onda sledi Laško Poljska. Nadam se jednom turniru do Igara. I na Igrama cilj je – medalja. Naravno, niko to ne može da obeća, ali ono što možemo da ćemo dati maksimum – rekla je Nada.

Mitar Palikuća je kao i Nada u Riu osvojio bronzu.

-Kada bih uspeo da ponovim pobedničko postolje bio bih najsrećniji. Međutim, ne treba praviti takve planove a iskustvo me uči da ni to što sam favorit, ne mora mnogo da znači. Sećam se pre trigodine osvojio sam jedan od najjačih turnira u seriji u Laškom svi su smatrali da je medalja moja na Svetskom. Stigao sam do četvrtfinala. Zato više volim da gledam iz senke. Imamo još dav meseca da se spremimo, sada smo u Slovačkoj radili sa momcima koji su se spremali za svetske olimpijske kvalifikacije i tzo je bio odličan sparing. Očekujem da će tako biti i dokraja – rekao je Palikuća.

M. Nikolić

Objavljeno: 11 6. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: M. Nikolić

O tome i na:

Super Vero ugostio šampione – www.nedeljnik.rs

Super Vero ugostio šampione – www.citymagazine.danas.rs