POSEBNI TERMINI ZA VAKCINACIJU OSOBA S INVALIDITETOM

U ambulanti Doma zdravlja „Stari grad“ vakcinisali su se korisnici Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom…

GRAD BEOGRAD JE UDRUŽENJIMA OSOBA s invaliditetom omogućio posebne termine za vakcinaciju, a juče su se u ambulanti Doma zdravlja „Stari grad“ vakcinisali korisnici Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je za svako posebno udruženje osoba s invaliditetom moguće obaviti vakcinaciju u prostorijama domova zdravlja ili u samim udruženjima.

– To se čini da ne bi dolazilo do stvaranja većih gužvi i kako bi korisnici imali posebnu vrstu konfora prilikom vakcinacije, jer se radi o dodatno ugroženim grupama. Ovo je prilika da pozovem i sva druga uduženja koja se do sada nisu prijavila da organizovano vakcinišu svoje članstvo putem Sekretarijata za socijalnu zaštitu – istakla je Stanisavljevićeva.

Predsednica Saveta za cerebralnu i dečju paralizu Dilbera Sarajlić ukazala je da je veliko interesovanje članstva za vakcinaciju, kao i da je omogućen kombi prevoz do punktova. Svim korisnicima kojima zdravstveno stanje omogućava savetuje da prime vakcinu jer je to način da se vratimo svakodnevnom životu.

Objavljeno: 24. 4. 2021.

Izvor: BLIC – Retrovizor