Nagrađeni Julijana i Đorđe

ZAVRŠEN FOTO I LITERARNI KONKURS KANCELARIJE ZA MLADE

Foto: V. Jankov

BEČEJ: U nameri da stimulišu kreativnost mladi, bečejska Kancelarija za mlade po četvrti put je organizovala Foto konkurs „Velike iluzije“, s mogućnošću izražavanja putem fotografije ili video- zapisa i prvi put literarni na temu „Heroji našeg doba“. Tokom mesec dana trajanja konkursa, stiglo je pedest fotografija i dvadesetak literarnih radova na srpskom i mađarskom jeziku.

-Pošto u delu video- zapisa nije bilo dovoljnih kvalitetnih prijava, odlučili smo da ovog puta ne uručimo nagradu u ovoj kategoriji – saznali smo od koordinatorke Kancelarije za mlade opštine Bečej Dijane Peter.

Na foto konkursu je najveću pažnju žirija privukao rad Đorđa Elesina i njemu je pripala pobednička nagrada fotoaparat Nikon D3500 i ulaznica za dvoje u beogradski Muzej iluzije. Žiri je smatrao, mada nije bilo previđeno, da i Jelena Marjanović zaslužuje pohvalu i pripala joj je simbolićna nagrada. U konkurenciji literarnih radova najjači utisak na žiri ostavio je rad Julijane Palinkaš i pripala joj je nagrada E-BOOK i godišnja članarina u Narodne biblioteke Bečej.

Svečano uručenje nagrada najuspešnijima obavljeno je u prisustvu predstavnika medija u bečejskoj Gradskoj kući.

– Za mene je „Heroj našeg doba“ devojka koja živi sličan život kao ja, možda i teži. Nije mi bilo teško da pišem, jer se bavim pisanjem i materija mi je poznata – veli nagrađena Julijana Palinkaš, inače osoba sa invaliditetom.

Ocenjivanje pristiglih radova za foto-konkurs povereno je Laslu Racu, Danijelu Rauškom i Arpadu Šipošu, a za literarni konkurs profesorkama dr Žarki Svirčev, Ivani Petrović i Moniki Nađ Cigura.

Objavljeno: 14. 4. 2021.

Izvor: DNEVNIK – Vojvodina

Autor: V. Jankov