Damjan Janjdrić pobednik

ŠAHOVSKI TURNIR U POŽAREVCU

(www.sattelevizija.com)

Trodnevni međunarodni šahovski turnir za slepe i slabovide održan je u Požarevcu. Učestvovalo je 19 šahista iz Srbije i Severne Makedonije. Igrano je devet kola. Nagradni fond je iznosio 30.000 dinara, koji su podelila petorica prvoplasiranih a prva trojica su dobila i pehare.

Prvo mesto osvojio je Damjan Janjdrić (ŠK Napredak, Beograd) sa 7 poena. Drugi i treći su bili Mile Bjelanović (Kragujevac) i Zoran Kostadinovski (Tetovo) po 6,5. Četvrto i peto mesto zauzeli su Ivan Milosavljević (ŠK Svitanje, Niš) i Nemanja Bjelanović (ŠK Napredak, Beograd) sa po 6 poena.

Turnir je uspešno organizovao Klub za sport i rekreaciju slepih i slabovidih „Polet“ (Požarevac). Suorganizatori su bili: Međuopštinska organizacija slepih i slabovidih Požarevac, kao i Nacionalni sportski Savez slepih i slabovidih Srbije, Sportski savez grada Požarevca i Gradska samouprava Požarevca.

Pehare i novčane nagrade najuspešnijima uručio je predsednik sportskog kluba „Polet“, Živoslav Ivanović.

-Uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije organizujemo ove godine pet tradicionalnih međunarodnih šahovskih turnira. Pored toga, očekuje nas i bogat program takmičenja na međunarodnom planu, kao i državno pojedinačno i ekipno prvenstvo. Ukoliko epidemijološka situacija dozvoli, u drugoj polovini oktobra u Grčkoj biće održana Šahovska olimpijada slepih i slabovidih, na kojoj će učestvovati i naša reprezentacija sa velikim ambicijama. Inače, ovaj turnir u Požarevcu je jedna od prvih manifestacija koja se organizuje u čast 75 godina postojanja Saveza slepih Srbije – rekao je Petar Vranjković, predsednik Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih. R. Sandić

Objavljeno: 2. 4. 2021.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski miks

Autor: R. Ssndić