CILJ JE FORMIRANJE KLUBA KOŠARKE U KOLICIMA U KRUŠEVCU

EKIPA KOŠARKAŠA U KOLICIMA IZ KRUŠEVCA ODIGRALA PRVU UTAKMICU

NIŠ POMAŽE KRUŠEVCU DA FORMIRA KLUB KOŠARKE U KOLICIMA, prva utakmica odigrana u Nišu (www.citysmart.media)

U peta, 26. marta u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Nišu održana je prva istorijska utakmica košarke u kolicima u kojoj je učestvovala jedna ekipa iz Kruševca. Ekipa Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Kruševca (SSOISK) odmerila jeio snage sa niškom ekipom „Nais“.

U zanimljivoj utakmici, favorizovani domaćini pobedili su rezultatom 37:24.

„Naš cilj je da formiramo klub košarke u kolicima u Kruševcu, kako bismo animirali ljude iz Rasinskog okruga da se bave sportom. U Kruševcu imamo nekoliko sportova za osobe sa invaliditetom i smatramo da bi ovo bio veliki korak napred za naš grad“, izjavio je predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović.

Utakmica je organizovana u svrhu promocije ovog sporta, a veliku podršku dao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu kao i Udruženje paraplegičara Nišavskog okruga, Regionalni košarkaški savez Istočna Srbija i OŠ „Ivo Andrić“.

„Nadamo se da ćemo nakon formiranja kluba u Kruševcu i mi dolaziti kod njih, kako bismo zajedničkim snagama podigli ovaj sport na viši nivo“, rekao ja Marko Aleksandrović, predsednik KKK „Nais“.

Po njegovim rečima, predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović i generalni sekretar SSOSIK Veroljub Smiljković, heroji otadžbinskih ratova, redovno treniraju sa našom ekipom. V. T.

Objavljeno: 30. 3. 2021.

Izvor: NARODNE NOVINE, Niš – Informator

Autor: V. T.