Paraolimpija slikom sa rođendana svojih blizanaca pobedio na foto-konkursu

Paraolimpijac sa Zlatibora Aleksandar Radišić pobedio je na foto-konkursu „Srbija bez barijera“…

Turistička Organizacija Zlatibor

Zlatibor – porodična fotografija „Lukin i Sofijin prvi rođendan“, paraolimpijac sa Zlatibora Aleksandar Radišić pobedio je na foto-konkursu „Srbija bez barijera“, koji je povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica organizovala veliko Nacionalna asocijacija osoba sa invaliditetom. Konkurs je pomoglo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, čija je ministarka Darija Kisić Tepavčević Radušiću i ostalim nargađenim uručila nagrade i priznanja na svečanosti upriličenoj u Palati “ Srbija“ .

To je 5. marta saopštila Turistička organizacija „Zlatibor“, u kojoj je Aleksandar Radišić zaposlen. On je uspešan stonoteniser, atletičar i član našeg paraolimpijskog tima.

Krajem ovog meseca očekuje ga takmičenje u Puli na kome treba da potvrdi plasman za Paraolimpijske igre u Tokiju. Radišić je ujedno i predsednik Udruženja „Inkluzija osoba sa invaliditetom Čajetina“, pokretač i nosilac mnogih projekata.

-Osobe sa invaliditetom treba da budu vidljive, da izađu iz svojih kuća, da se bae sportom i drugim aktivnostima – ističe Aleksandar, pokazujući svojim primerom da invaliditet nije prepreka ličnim stremljenjima i drušzvenom životu. Posebno je, kaže, ponosan na projekat „Zlatibor bez barijera“ usmeren ka poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom u zlatiborskom kraju, kao i podizanju svesti javnosti o njihovim potrebama.

B. Pejović

Objavljeno: 6. 3. 2021.

Izvor: POLITIKA – Srbija

Autor: B. Pejović