HUMANOŠĆU MENjAJU SVET: Nagrada pokretač promena organizaciji Čepom do osmeha

HUMANITARNOJ ekološkoj organizaciji „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, dodeljena je nagrada „Pokretač promena“…

Foto Udruženje "Čepom do osmeha"

HUMANITARNOJ ekološkoj organizaciji „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, dodeljena je nagrada „Pokretač promena“ za aktivizam organizacija civilnog društva, udruženja i neformalnih grupa građana koje su pokrenule promene u društvu.

Udruženju je nagrada uručena u Beogradu u kategoriji „Prvi glas građana“ u okviru godišnje Konferencije o građanskom aktivizmu u javnom zagovaranju, koju dodeljuje Beogradska otvorena škola, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Osim udruženja „Čepom do osmeha“ nagrade su primili Savez slepih Srbije (kategorija „Saradnjom do promena“), Neformalna grupa „Pakleštica uvek“ (kategorija „Pohod na aktivizam“), i Milja Vukovid u kategoriji „Pokretač promena“.

Prema rečima Vanje Petković, predsednice Udruženja „Čepom do osmeha“, veoma su ponosni na sve volontere širom Srbije koji učestvuju u akciji „Čepom do osmeha“ i koji su svojim delovanjem i angažovanjem doprineli promenama u oblasti zaštite životne sredine, kao i poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života i položaja osoba sa invaliditetom u društvu.

– Hvala u ime svih, na tome što su prepoznali našu energiju i trud koji zajednički ulažemo – istakla je Petkovićeva. – Nakon primljene nagrade imamo dodatnu odgovornost da nastavimo sa radom i aktivnostima kroz misiju koju živimo.

Objavljeno: 30. 11. 2020.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: Lj. P.