Poziv za praćenje događaja – uručenje invalidskih kolica predsednici Niškog udruženja studenata sa hendikepom, Jasmini Barać Perović

Događaj će se održati na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, u četvrtak, 3. decembra u 12 časova, u parku na Trgu Kralja Aleksandra.

Uručenje invalidskih kolica će naša Inicijativa „Jednak pristup“ pokloniti Niškom udruženju studenata sa hendikepom. Događaj će se održati na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, u četvrtak, 3. decembra u 12 časova, u parku na Trgu Kralja Aleksandra. Simbolično, biće održano kod jedinog javnog toaleta prilagođenog osobama sa invaliditetom u našem gradu, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera. Invalidska kolica će preuzeti predsednica udruženja, Jasmina Barać Perović.

Inicijativa „Jednak pristup“ je u okviru svoje kampanje izdvojila finansijska sredstva, dobijena od UNICEF-a, UNESCO-a i UNDP-a, za kupovinu invalidskih kolica, koja će biti poklonjena Niškom udruženju studenata sa hendikepom. Invalidsko pomagalo biće dostupno na korišćenje celom udruženju, u situaciji kada neki član privremeno ne poseduje svoja.

Medijima će se obratiti Jasmina Barać Perović, kao i PR menadžeri Inicijative, studentkinje Filozofskog fakulteta u Nišu, Sonja Mijalković i Aleksandra Pešić.

Sonja Mijalković, PR Inicijative “Jednak pristup”
mob: 065/504-7706

Aleksandra Pešić, PR Inicijativeor “Jednak pristup”
mob: 064/576-1813

O Inicijativi „Jednak pristup“

Inicijativa „Jednak pristup“ pokrenuta je u okviru projekta „Dijalog za budućnost“. Ovaj projekat realizuje se u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, a sprovode ga UNESCO, UNICEF i UNDP. Jedan od pobednika projekta za našu zemlju je grupa studenata završne godine Komuniciranja i odnosa s javnošću na Filozofskom fakultetu – Aleksandra Pešić, Sonja Mijalković, Miša Vučković i Stefan Petrović.

Izvor: Jednak Pristup (jednak.pristup@gmail.com)