Спиновцима највише медаља на појединачном државном првенству

Појединачно државно првенство у стоном тенису за особе са инвалидитетом одржано је у Зрењанину.

Фото: Спиновци на појединачном државном првенству Фото: СТСОИС

У хали Медисон такмичило се око 60 стонотенисера и стонотенисерки у шест категорија: жене у колицима (1-5), мушкарци у колицима (1-3), мушкарци у колицима (4-5), мушкарци стојећи (6-7),  мушкарци стојећи (8) и  мушкарци стојећи (9-10).

Највише медаља на државном првенству освојио је новосадски Спин – девет (две златне, три сребрне и четири бронзане). Уз три злата у три категорије са екипног првенства Спиновци су и ове године најуспешнији клуб у држави.

У категорији жена државна првакиња постала је Нада Матић (Спин), која је у финалу савладала клупску и репрезентативну колегиницу Бориславу Перић Ранковић са 3:1. И бронзе су освојиле Спиновке, Сања Мијатовић која је у полуфиналу изгубила од Бориславе (3:0) и Биљана Убовић од које је боља била Нада (3:0).

Код мушкараца у колицима (1-3) злато је освојио Синиша Брадашевић из новосадске Тврђаве 021, који је у финалу био успешнији од клупског колеге Бориса Стоиљковића са 3:2. Бронзана одличја припала су Горану Перлићу (К2, Зрењанин) који је полуфиналу поражен од Синише (3:2) и Младену Ћирићу (Тврђава 021) од кога је бољи био клупски колега Борис (3:2). У категорији мушкараца у колицима (4-5) сва одличја су припала члановима Спина. Очекивано је најбољи био Митар Паликућа, који је у финалу савладао Александра Јевремовића са 3:1, док су трећа места припала Немањи Ћурићу и Мирославу Хоми.

У категорији мушкарци стојећи (6-7) државни првак постао је Михајло Радовановић из Тврђаве 021, који је у финалу победио клупског друга Ивана Богдановића са 3:0. Бронзана одличја освојили су Милан Мићовић (Сан спин, Лесковац) који је у полуфиналу поражен од Ивана (3:2) и Митар Ђокић (К2) који је изгубио од Михајла (3:0). Код мушкараца стојећи (8) злато је припало Алексеју Радукићу (Тврђава 021), сребро Миловану Јанићијевићу (Сан спин) који је поражен у финалу са 2:3, а бронзе Драгану Вујисићу (Стиб, Београд), који је у полуфиналу изгубио од Милована (3:0) и Милораду Јовановићу (Наис, Ниш) од ког је бољи био Алексеј (3:0). Код мушкараца (9-10) најбољи је био Никола Кирћански (К2), који је у финалу савладао Драгана Бунчића (Спин) са 3:1. Трећа места су припала члановима нишког Наиса Бојану Јовановићу, који је у полуфиналу поражен од Николе (3:0) и Дариу Стошићу, од којег је бољи био Драган (3:1).

Г. М.

Objavljeno: 17. 11. 2020.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: G. M.