Из круга – Војводина увек нуди помоћ

Члановима Савета за особе са инвалидитетом Скупштине града Новог Сада, на одржаној седници представљена је организације за помоћ женама с инвалидитетом “Из круга – Војводина”.

Фото: Dnevnik.rs

Како је на седници презентовано, ова Организација од 2007. године доприноси унапређењу положаја жена и мушкараца са инвалидитетом спроводећи низ услуга и активности. То су пре свега психосоцијалне и терапијско-едукативне услуге у које спада СОС телефон за жене изложене насиљу, правно саветовање и заступање за жене изложене насиљу, психосоцијална подршка и саветовње за жене изложене насиљу и организовање гинеколошких прегледа за жене са инвалидитетом.

Преко инфо-центра за особе са инвалидитетом, ова Организација пружа информативну подршку путем телефона, СМС порука, имејл порука и лично. Затим, даје правно саветовање и заступа особе са инвалидитетом, издаје електронски медиј „Портал о инвалидности“, издаје књиге у области студија инвалидности, поседује читаоницу за особе са инвалидитетом као и саветовалиште „Секс позитиван центар“.

Поред тога, “Из круга – Војводина” спроводе и активности као што су: едукативне радионице са елементима радне обуке, радионице ангажоване уметности, истраживачки рад, активност заговарања и разне кампање.

С. С.

Objavljeno: 7. 11. 2020.

Izvor: www.dnevnik.rs.

Autor: S. S.