STONOTENISERI PAROLIMPIJCI OTVORILI SEZONU: Nastupilo 30 takmičara

U „SPENSU“ održano prvo ovogodišnje takmičenje za sportiste sa invaliditetom.

NAJUSPEŠNIJI Osvajači medalja na prvom ovogodišnjem takmičenju FOTO: 3.K

U stonoteniskoj dvorani „Spens-a“ minulog vikenda održano je prvo ovogodišnje takmičenje u konkurenciji osoba sa ivaliditetom u organizaciji Sportskog saveza paraoilimpijskih sportova Vojvodine uz poštovanje svih bezbednosnih mera zaštite od koronavisrusa.

Na Prvom pokrajinskom prvenstvu nastupilo je 30 takmičara iz tri vojvođanska kluba a najuspešniji je bio novosadski „Spin“ sa  osvojenih sedam odličja, dve zlatne, srebrnom i četiri bronzane medalje.

Drugoplasirani je komšijski klub, „Tvrđava 021“, sa po jednom osvojenom medaljom sva tri sjaja, dok je treće mesto zauzeo zrenjaninski „K 2“ sa osvojenim srebrom i bronzom.

Sezona naših stonotenisera paraolimpijaca startovala je sa zakašnjenjem zbog za sportiste vanredne situacije izazvane pandemijom „Kovid 19“, tokom koje su , ipak, redovno trenirali i održavali sportsku formu.

U konkurenciji dama , klasa „T 1-5”,trijumfovala je najbolja stonoteniserka na planeti, Borislava Perić- Ranković ispred klupskih koleginica Kristine Arančić, Nade Matić i Sanje Mijatović. 

Mitar Palikuća iz „Spina“ bio je najbolji u muškoj konkurenciji u klasi „T 1-5“, ispred Mladena Đirića (Tvrđava 021), Aleksandra Jevremovića (Spin) i Gorana Perlića (K 2).
U klasi „T 6-10“ pobedio je Aleksej Radukić (Tvrđava 021), drugoplasirani je Nikola Kirćanski (K2) a treće mesto podelili su Dragan Bunčić (Spin) i Ivan Bogdanović (Tvrđava 021).

Naredno takmičenje za paraolimpijce je Prvensvo Srbije koje će biti održano početkom idućeg meseca, najverovatnije u Beogradu.
S.B.

Objavljeno: 21. 9. 2020.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: S. B.

O tome i na:

– Održano prvenstvo Vojvodine: Osobe sa invaliditetom ponovo za stolom! – www.stonitenis.org

Првенство Војводине за особе са инвалидитетом: Спиновци најуспешнији – www.dnevnik.rs