Filipović hita ka Tokiju

BRONZA ZA SRPSKOG PARATRIATLONCA U PORTUGALIJI

Tim Srbije u Portugalu

Paratriatlonac Lazar Filipović i njegov pilot Strahinja Trakić osvojili su bronzanu medalju na Svetskom kupu u Portugaliji čime su stavili tačku na usešnu sezonu.

Srpski dvojac je na cilj stigao za jedan sat, pet minuta i 50 sekundi i tako su osigurali mesto na pobedničkom postolju i što je važije, dodatne bodove za skok na svetskoj i olipijskoj rang listi.

-Sada smo sedmi na kvalifikacionoj listi za Paraolimpijske igre u Tokiju sledeće godine. Na smotru odlazi devet takmičara i jedan predstavnik domaćina. Na svetskoj rang listi smo trenutno na 11. mestu, ali još samo sedam dana, kada ćemo napredovati jednu poziciju. To je od velikog značaja za nas jer nam to obezbeđuje ulazak na startne liste na dosta trka. Ove sezone smo imali problema sa odlaskom na takmičenja zbog nedostatka bodova, što neće biti slučaj sledeće – poručio je iz Portugalije Lazar Filipović.

Uz njega i Trakića su na poslednjoj trci bili njihovi trener Marko Pavlović i Nenad Miljojković, koji je bio zadužen za tehničku podršku. Filipović već ima zacrtane plaanove za sledeću sezonu u kojoj je cilj odlazak u Tokio.

-Prvog, ili drugog decembra idemo na pripreme u tursku Alanju, što nam je provereno mesto i tamo ćemo ostati do 15. februara. Posle odmah počinjemo sa trkama i idemo na tri u martu. Prva nas očekuje početkom meseca u Devenportu u okviru Svetske serije. Potom imamo dve trke Svetskog kupa. najpre u Abi Dabiju i krajem marta na Floridi – otkrio je planove Lazar Filipović.

Filipoviić i Trakić su ove sezone osvajali četvrta mesta na Svetskom kupu u Francuskoj i na Evropskom prvenstvu u Valensiji, da bi prva bronza usledila početkom oktobra na Svetskom kupu u Turskoj kao i sada u Portugaliji.

J. I.

Objavljeno: 23. 10. 2019.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

Auto: J. I.

O tome i na:

Filipović i Trakić osvojili bronzu na Svetskom kupu u paratriatlonu u Portugaliji (FOTO) – www.infokg.rs

Lazar Filipović: Ovako izgleda put do norme za Paraolimpijske igre Tokio 2020. (FOTO) – www.epicentarpress.rs

Lazar i Strahinja osvojili 3 mesto u Portugalu – www.triatlon.org.rs