Poziv na konferecniju o femicidu u Srbiji – Istraživanja i rezultati

Pozivamo vas na konferenciju “Sprečavanje i iskorenjivanje femicida u Srbiji” koja će se održati u četvrtak, 14. novembra u 10 sati u zgradi Ujedinjenih nacija, Bulevar Zorana Đinđića 64 u Beogradu…

Pozivamo vas na konferenciju “Sprečavanje i iskorenjivanje femicida u Srbiji” koja će se održati u četvrtak, 14. novembra u 10 sati u zgradi Ujedinjenih nacija, Bulevar Zorana Đinđića 64 u Beogradu, na kojoj će biti predstavljeni rezultati prvog interdisciplinarnog istraživanja o femicidu u Srbiji.

Konferencija će početi uvodnim izlaganjima Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova (tbc), Sema Fabrizia, šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, i Olivere Janković Leković iz UN Women Srbija.

Rezultate ustraživanja „Društveni i institucionalni odgovor na femicid u Srbiji“ predstaviće autorke publikacije prof. dr Slobodanka Konstantinović Vilić, prof. dr Nevena Petrušić, i Kosana Beker.

Molimo vas da dolazak na konferenciju potvrdite do srede, 13. novembra na email adresu komunikart@komunikart.rs.

Projekat “Sprečavanje i iskorenjivanje femicida u Srbiji” realizuju tri partnerske ogranizacije – Kuća rodnih znanja i politika iz Novog Sada, FemPlatz iz Pančeva i Ženski istraživački centar za edukaciju i komunikaciju iz Niša, u okviru regionalnog programa „Zaustavljanje nasilja prema ženama na zapadnom Balkanu i u Turskoj: Primena normi, promena svesti“, koji podržava UN Women u Srbiji i finansira Evropska unija.

Monika Husar Tokin

PR ExecutiveAgencija KomunikArt

+ 381 60 600 87 88

Izvor: Monika Husar / KomunikArt (komunikart@komunikart.rs)