Novosadska Tvrđava najbolja

SPORT INVALIDA
PRVENSTVO U STONOM TENISU

RTV

Stonoteniseri kluba osoba sa invaliditetom novosadska „Tvrđava – 021“ bili su najuspešniji na pojedinačnom prvenstvu Srbije koje je održano u Master centru u Zemunu. Takmičari Tvrđave su osvojili ukupnio šest medalja, od kojih su tri zlatna, srebrno i dva bronzana odličja.

Najsjajnijom medaljom se u konkurenciji stojećih stonotenisera okitio Aleksej Raduković u kategoriji K:8 i Mihajlo Radovanović u kategoriji takmičara K: 6-7 u kojoj je njegov klupski drug Ivan Bogdanović bio srebrni.

U konkurenciji stonotenisera u kolicima Mladen Ćirić u kategoriji K:3 osvojio je prvo mesto dok je Siniši Bradaševiću pripalo bronzano odličje.

Kod žena u kategoriji K:1 – 5 bronzanim odličjem se okitila naša reprezentativka osvajačica srebrne medalje sa proteklog evropskog šampionata u Helsinborgu Ana Prvulović.

-Niko nije slutio da ćemo kao najmlađi klub u zemlji za veoma kratko vreme biti najbolji u državi. Verovali smo u to, od prvog našeg treninga, trudili se ponekad i više od svojih mogućnosti. Na kraju uloženi rad se isplatio. Čestitam mojim takmičarima i trenerima na ovom istorijskom uspehu za naš klub – kaže glavni trener novosadske Tvrđave – 021 proslavljeni paraolimpijac Ilija Đurašinović.

Tvrđavni takmičari su bili ove godine u dresu sa grbom Srbije. Ana Prvulović je na evropskom šampionatu u Švedskoj u pojedinačnoj konkurenciji bila srebrna. Istim odličjem se na šampionatu Starog kontinenta okitio i Boris Stiljković u ekipnoj konkureniji. Takmičeri Tvrđave su bili uspešni i na bodovnim Svetskim kupovima. Ana Prvulović je u Poljskoj i Češkoj u pojedinačnoj konkurenciji bila srebna, dok je na Svetskom kupu u italijanskom Linjanu u ekipnoj konkurenciji osvojila bronzu. Na Svetskom kupu u Ostravi u pojedinačnoj konkurenciji Mladen Ćirić je bio drugi.

Lj. Zvizdić

Objavljeno: 28. 10. 2019.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

Autor: Lj. Zvizdić

O tome i na:

Novosadska „Tvrđava“ šampion Srbije u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom – www.rtv.rs