U znaku Portugalije

Humanitarno veče u Galeriji Matice srpske

Foto: Živeti uspravno

Veče portugalske muzike i poezije biće održano večeras u 21 sat u Vrtu Matice srpske, Trg Galerija 1, kao podrška akciji „Živeti uspravno – 0,1%“.

Umetnost Portugala dočaraće ansambl „Horizonti zvuka“ i glumica Milica Šećerov, dok će zahvaljujući Ambasadi Portugala posetioci imati priliku i da uživaju u portugalskom vinu. Ulaznice po ceni od 300,00 dinara mogu se kupiti u Muzejskoj prodavnici Galeriji Matice srpske kao i pred sam program. Centar „Živeti uspravno“ postoji zbog poštovanja svih ljudskih prava i pune primene međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Događaj se organizuje u sklopu akcije „Živeti uspravno – 0,1%“ pokrenute 2016. s ciljem da doprinese opštem informisanju o svrsi usluge personalne asistencije za osobe sa invaliditetom, važnosti njenog uvođenja u gradski sistem usluga socijalne zaštite i da se prikupe sredstva do izdvajanja 0,1 odsto gradskog budžeta koliko je potrebno da uslugu koristi 40 osoba. Centar je trenutno organizuje za 11 osoba u Novom Sadu, jednu povremeno, jednu u Subotici, a na listi čekanja je još 11 osoba.

R. D.

Objavljeno: 16. 07. 2019.

Izvor: DANAS – Novi Sad / Hronika

Autor: R. D.

O tome i na:

Portugalska poezija i muzika za personalnu asistenciju 16. jula – www.021.rs