Donacija JTI za ugrožene

U Golubincima je 15. maja svečano otvoren renoviran dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju „Oaza Golubinci“, udruženja „Živimo zajedno“.

U Golubincima je 15. maja svečano otvoren renoviran dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju „Oaza Golubinci“, udruženja „Živimo zajedno“. Zahvaljujući donaciji od 1,2 miliona dinara, kompanije Japan Tobako Internešnal – JTI (Japan Tobacco International) u potpunosti je završen i opremljen objekat za boravak šest korisnika ovog dnevnog centra.

Dnevni centar „Oaza Golubnici – Živimo zajedno“ daje podršku za samostalan život u zajednici osoba sa mentalnim poteškoćama, a korisnici će, zahvaljujući podršci JTI, imati mogućnost da u najsavremenijim uslovima učestvuju u brojnim radno-okupacionim, edukativnim i psihosocijalnim aktivnostima.

Korisnici se u ovom dnevnom centru svakodnevno uče životnim veštinama neophodnim za njihovo ostamostaljivanje. Prilikom obilaska rekonstruisanog doma, Željko Ananić menadžer proizvodnje i obrade duvana JTI fabrike u Senti, uručio je računare. On je istakao da je dugoročno opredeljenje kompanije da kontinuirano doprinosi unapređenju života u zajednici u kojoj posluju.

„U poslednjih nekolik godina pomogli smo i rekonstrukciju Doma penzionera u Golubincima, Kulturnog centra u Kuzminu, uređenje centra Kukujevaca, što ćemo nastaviti i u budućnosti“, rekao je Ananić, ističući da se u Sremu nalazi veliki broj uzgajivača duvana sa kojima kompnija ima odličnu saradnju.

Objavljeno: 05. 06. 2019.

Izvor: EKONOMETAR – Mozaik

O tome i na:

Otvoren Dnevni centar za osobe sa smetnjama u razvoju u Golubincima – www.sremskevesti.rs