Međunarodna inkluzivna slikarska kolonija u Novom Sadu

Međunarodna inkluzivna slikarska kolonija održaće se u ponedeljak, 27.05.2019.god. sa početkom u 09.00 časova u prostorijama Udruženja u ulici Zmaj Jovina br. 20, koja je produkt likovnih i umetničkih radionica članova organizacija osoba sa invaliditetom sa teritorije Vojvodine.

Udruženje Distrofičara

Novi Sad – Međunarodna inkluzivna slikarska kolonija održaće se u ponedeljak, 27.05.2019.god. sa početkom u 09.00 časova u prostorijama Udruženja u ulici Zmaj Jovina br. 20, koja je produkt likovnih i umetničkih radionica članova organizacija osoba sa invaliditetom sa teritorije Vojvodine.

Ova kolonija promoviše sposobnosti umetničkog stvaralaštva i mogućnosti osoba sa inavliditetom i predstavlja deo rada organizacija osoba sa invaliditetom sa teritorije Grada Novog Sada.

Manifestacija će ujedno pomoći da ljudi skrenu pažnju i naterati ih da na momenat razmisle o problemima sa kojima se svakodnevno susreću osobe sa invaliditetom; i da pored svega toga imaju snage da ostvare svoje snove i da pokažu svima nama da njih ne treba sažaljevati već sa njima treba ravnopravno živeti.

Ovim putem će široj javnosti biti prikazana umetnost na jedan specifičan način, pun ljubavi, nade i vere u bolje sutra.

Objavljeno: 24. 05. 2019.

Izvor: www.rtv.rs