Две деценије Удружења оболелих од мултипле склерозе Западна Бачка

Скромном свечаношћу, ручком и дружењем, Удружење оболелих од мултипле склерозе „Западна Бачка“ је прославило јубилеј, двадесет година рада и постојања удружења које окупља оболеле од ове опаке болести.

Фото: Dnevnik.rs

Сомбор: Скромном свечаношћу, ручком и дружењем, Удружење оболелих од мултипле склерозе „Западна Бачка“ је прославило јубилеј, двадесет година рада и постојања удружења које окупља оболеле од ове опаке болести.

Под геслом „За нас има наде док ви верујете у нас“ чланови овог удружења су угостили бројне пријатеље из свих крајева Србије, али и представнике братског удружења из Источног Сарајева у Републици Српској, као и представнике овдашњих удружења које окупљају особе са инвалидитетом.

Наравно, прослава две деценије рада једног од најагилнијих срспких Удружења оболелих од мултипле склерозе није прошла без званичника, представника четири локалне самоуправе Западнобачког управног округа, а да се ради о организацији чији рад може да послужи за пример сличним удружењима посведочило је и присуство Биљане Барошевић, помоћнице републичког министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, која ресорно и води бригу о оваквим удружењима.

– Министарство и њен Сектор за заштиту особа са инвалидитетом којем се налазим на челу урадило је доста стратешких пројеката, па бих искористила прилику да вас све позовем да нам презентујете ваше идеје и проблеме, али и да нам се и ове године прикључите у изради сличних пројеката као што су они намењени омогућавању приступачности, односно изради и прилагођавању рампи и лифтова намењених особама са инвалидитетом. Тиме бисте не само помогли себи, већ и учинили да свако ваше удружење и свака ваша локална самуправа буде препознатљива по тимском раду на побољшавању услова живота и креирању стратешких пројеката.- казала је Биљана Барошевић.

Решеност локалних самоуправа са подручја западне Бачке да наставе, па и повећају подршку истоименом Удружењу оболелих од мултипле склерозе, посведочили су представници Куле, Оџака и Сомбора у којем се налази и седиште Удружења, па је тако заменик сомборске градоначелнице Антонио Ратковић нагласио да овај град остаје солидан социјални партнер овом, али и свим сличним удружењима, чији се рад подржава кроз бројне конкурсе социјално хуманитарног карактера.

– Пут којим смо почели да корачамо пре двадесет година је био трновит, али на крају све дође на  своје место захваљујући доброј вољи, ангажовању и тимском раду – није пропустио да нагласи заједничке напоре свих чланова и социјалних партнера Живко Радмило, председник Удружења  оболелих од мултипле склерозе „Западна Бачка“.

Удружење је искористило прилику и да се захвалницама одужи свима који су помогли и пружили подршку у раду. Да би дружење у Вили Тамара било још веселије побринули су се и чланови сомборског Градског културно-уметничког удружења „Раванград“ својим певачким и играчким умећем, у чему су им се придружили и готово сви гости, па је дан јублеја протекао у свечарском и веселом расположењу.

Текст и фото: М. Миљеновић

Objavljeno: 23. 05. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: M. Miljenović