Сензорна соба специјалној школи у Суботици

Свечано је отворена сензорна соба у ОИСШ „Жарко Зрењанин“ у Суботици чије опремање је помогла компанија „Лидл Србија” донацијом од 500.000 динара.

Фото: Dnevnik.rs

Суботица: Свечано је отворена сензорна соба у ОИСШ „Жарко Зрењанин“ у Суботици чије опремање је помогла компанија „Лидл Србија” донацијом од 500.000 динара.

Соба ће да се користи за визуелну, аудитивну и стимулацију чула код ученика са сметњама у развоју.

Замишљена је као интерактивна просторија опремљена одговарајућом опремом која потпомаже стимулацију чула слуха, вида, додира и мириса. То је место где особе са поремећајем сензорне интеграције могу да истраже и развију своје сензорне вештине, да се релаксирају и ослободе напетости. Директорка ОИСШ „Жарко Зрењенин“ Драгана Вучковић рекла је да све специјалне школе треба да имају сензорне собе и да ће сада њихови ученици имати прилику да добију третмане који ће унапредити њихов психофизички развој. Вучковић је подсетила да је школа основана 1957. године и да је похађа 177 ђака.

Мартина Петровић, руководилац корпоративних комуникација у „Лидл Србија” рекла је да је школа одредила шта им је неопходно и све друге техничке детеље.

– Желели смо на неки начин да се одужимо граду на топлој добродошлици. Због тога смо и на дан школе одлучили да свечано отворимо ову собу и надам се да ће ученицима да пружи квалитетнији живот – рекла је Мартина Петровић.

Отварање сензорне собе помогли су и клуб „Сороптимист” из Суботице, Италијански културни центар „Пиажа Италиа“, који су донирали климу, купљену од средстава прикупљених на хуманитарном концерту који је одржан у априлу.

Јасмина Стефановић, градска секретарка за друштвене делатности истакла је да локална самоуправа подржава све пројекте школа на територији Суботице и да ће наставити да подржавају пројекте који имају за циљ пружања квалитетнијег рада у школама.

С. И.

Objavljeno: 17. 05. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: S. I.