Ekipa srebrna, Beba bronzana

SLOVENIJA OPEN ZA STONOTENISERE SA INVALIDITETOM

Фото: Борислава Перић Ранковић на постољу, фото: СТК ОСИ Спин

Jedan od najjačih turnira na svetu za stonotenisere sa invaliditetom – Slovenija open održan je u Laškom uz učešće 480 takmičara i takmičarki iz 46 zemalja. Na turniru je nastupila i reprezentacija Srbije, a najbolji rezultat zabeležile su Borislava Perić Ranković i Nada Matić. Borislava je pojedinačno u klasi T-4 osvojila bronzanu medalju, pošto je u polufinalu poražena od Kineskinje Žang Miao sa 3:1, a ekipno se sa Nadom Matić okitila srebrom. Njih dve su zabeležile četiri pobede i u finalu izgubile sa 2:1 u mečevima od Kineskinja. Jednu pobedu u finalnom meču zabeležile su posle odlične igre u dublu sa 3:1 u setovima.

Nada Matić je u pojedinačnoj konkurenciji poražena u četvrtfinalu i to od Kineskinje Žang Miao sa 3:2, koja je u polufinalu bila uspešnija od Borislave.

U četvrtfinalu je stao i Mitar Palikuća u klasi T-5 pošto je izgubio od Norvežanina Tomija Urhaua sa 3:1. Do četvrtfinala je stigao i Goran Perlić u klasi T-2, gde je poražen od Slovaka Jana Riaposa sa 3:2.

Zorica Popadić je u klasi T-4 poražena u osmini finala, dok ostali srpski takmičari nisu uspeli da izbore plasman u drugi krug takmičenja. U grupnom delu eliminisani su Vladan Petković u klasi T-2, Milan Zelen u klasi T-5, Sanja Mijatović u klasi T-3, Biljana Ubović u klasi T-5 i Ana Prvulović u klasi T-2.

G. M.

Objavljeno: 17. 05. 2019.

Izvor: DNEVNIK – Sport

Autor: G. M.

O tome i na:

Словенија опен: Беба бронзана појединачно и сребрна екипно са Надом – www.dnevnik.rs