NIŠKIM KOŠARKAŠIMA JOŠ JEDNA KOLICA

JOŠ JEDNA VREDNA DONACIJA KOŠARKAŠIMA U KOLICIMA U NIŠU.

Nikola Kato; Foto: Privatna arhiva

— Rukovodstvo kluba košarke u kolicima „Tigar“ iz Paraćina je doniralo jedna sportska kolica klubu košarke u kolicima „Nais“ iz Niša.

Donacija naših sportskih prijatelja iz Paraćina je neprocenjiva, jer bez specijalizovanih kolica nema ovog sporta, kaže Dejan Šimandli, igrač KKK „Nais“. —

Rukovodstvo kluba košarke u kolicima „Tigar“ iz Paraćina je doniralo jedna sportska kolica klubu košarke u kolicima „Nais“ iz Niša. Ova donacija je veoma vredna, ako se zna da je osnovna verzija novih kolica 250.000 dinara, a polovna upola manje. Predsednik KKuK „Tigar“ je uručio kolica predstavnicima niškog kluba.

„Geografski, kada se gleda košarka u kolicima, Niš i Paraćin su najbliže „komšije“, pa je saradnja normalna. Pre mesec dana sam boravio na jednom međunarodnom seminaru iz oblasti sporta i povreda kičme na kome je košarka u kolicma dominirala u praktičnim demonstracijama. Seminar je okupio nekoliko stotina učesnika, a kako i ne bi kada iza organizacije stoji jedna kvalitetna visokoškolska institucija Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu“, objasnio je Nikola Kato, predsednik KKuK „Tigar“.

Nikola Kato smatra da košarka u Nišu može vrlo brzo da se omasovi, da postoje odlični prostorno-materijalni uslovi za trening, stručni kadar, košarkaška tradicija i veliki broj potencijalnih igrača iz populacije osoba sa invaliditetom.

„KKuK „Tigar“ želi da pruži svoj doprinos razvoju košarke u kolicima, a ova donacija je prilog tome. Želimo našim sportskim prijateljima da pomognemo kada je najteže i najpotrebnije na početku“, kaže Kato.

Inače, KKK „Nais“ je osnovan 2017. godine, ali je tek početkom ove godine krenuo sa treninzima. Razlog te činjenice je bio nedostatak kolica. Sada ovaj klub u posedu ima sedam kolica specijalizovanih za košarku, šest polovnih i jedna nova. U tom klubu ističu da će učiniti sve da do kraja godine u posedu imaju deset kolica.

„Donacija naših sportskih prijatelja iz Paraćina je neprocenjiva, jer bez specijalizovanih kolica nema ovog sporta. Hvala im!“, rekao je Dejan Šimandli, igrač KKK „Nais“.

V. Petrović

Objavljeno: 13. 05. 2019.

Izvor: NARODNE NOVINE, Niš – Hronika

Autor: V. Petrović

O tome i na:

JOŠ JEDNA VREDNA DONACIJA KOŠARKAŠIMA U KOLICIMA U NIŠU – www.niskevesti.rs