АПТИВ Производња у којој су радници најбитнији

Од ове године „Аптив” ставља акценат на запошљавање особа које имају први степен инвалидитета, те су одређене позиције прилагођене њиховим потребама и могућностима.

Фото: Супружници Милица и Тихомир Милановић заједно раде Фото: компанија „Аптив”

Tехнолошка компанија „Aptiv Mobility Services” д.о.о., која већ четврту годину послује у Новом Саду (Привредникова 20, Радна зона „Север II”), константно запошљава нове људе, будући да се развија и шири од самог почетка.

Тренутно су најтраженији радници у производњи, оператери на монтажи, магационери, оператери на достави жице и слично. Компанија „Аптив” у нашем граду производи инсталације за путничка возила различитих произвођача широм Европе.

Многи су се пријавили на конкурс за рад у „Аптиву” док је фабрика била у самом развоју те су сви заједно сазревали и постигли оно што јесу данас – мали град у граду, који окупља око 3.000 радника. Запослени долазе из разних општина – Новог Сада, Зрењанина, Новог Бечеја, Врбаса, Бачке Паланке… свих оних места који су удаљена од нашег града до 50 километара, те је радницима обезбеђен превоз. Такође, да заинтересовани за рад у тој фабрици не би морали да долазе у сам погон да би се распитали о раду, регрутери „Аптива” су већ две године свакодневно на терену, иду од насеља до насеља, представљају компанију, узимају радне биографије потенцијалних радника и раде интервјуе с њима на лицу места.

Од ове године „Аптив” ставља акценат на запошљавање особа које имају први степен инвалидитета, те су одређене позиције прилагођене њиховим потребама и могућностима.

– Наш производни погон и врста посла разликују се у односу на друге фабрике с производним погонима јер код нас све изгледа као модерна технолошка компанија, опремљена најсавременијом опремом – објашњава бизнис-партнер за људске ресурсе (HR) Ирена Рица. – То је четврта година откако постојимо те нам је у плану да ставимо велики акценат на развој корпоративне културе и да максимално уложимо у своје запослене, омогућавајући им стално усавршавање техничких вештина. „Аптив” нуди конкурентне радне услове и динамичну радну атмосферу.

Наведени услови су разлог због чега се људи опредељују да покуцају на врата „Аптива” и обезбеде себи сигуран посао. Кандидати не морају бити на евиденцији Националне службе за запошљавање да би дошли на разговор за посао, а још једна од предности је то што компанија има теденцију запошљавања читаве породице.

– Одлучила сам се за ову компанију на препоруку свог супруга Тихомимра, који је запослен од самог почетка – каже оператерка на монтажи Милица Милановић. – Сматрам да су услови генерално добри, као што су редовна зарада, редован годишњи одмори, пријава, превоз, све како треба. Добила сам и уговор о раду на неодређено време након четири месеца рада, што је заиста реткост данас у Србији. Ако си добар радник и добро се покажеш, можеш да напредујеш и да успеш. Осећам да те овде препознају када си добар у свом послу.

„Мотивација за напредовање

Компанија подржава и запослене који су мотивисани за даљи развој и напредовање.  – Запослила сам се да бих се испробала у некој новој делатности, потпуно супротној од онога што сам до сада радила – каже тим лидерка на монтажи Горана Китић. – Пошто је компанија била у развоју, сматрала сам да постоји могућност да развијем себе у сваком погледу, па самим тим и да напредујем. Дошла сам као оператер и делом испунила своје амбиције ка напредовању и постала тим лидер. Намеравам да својим радом и усавршавањем постигнем још боље резултате и обезбедим себи бољи пласман.“

„Аптив” нуди петодневну радну недељу и рад у три смене. Уколико постоји потреба клијента за радним суботама, компанија вреднује сваки прековремени сат запослених, који се евидентира и исплаћује на месечном нивоу. Такође, у оквиру фабрике имају модерно опремљену кантину с пекарским и топлим оброцима по веома ниским ценама, и амбуланту у коју запослени могу да пребаце свој картон и изабреру свог личног лекара да би избегли гужве и чекање у другим домовима здравља.

– Сваки наш запослени пролази вишедневни тренинг у нашем Тренинг-центру – објашњава Ирена Рица. – Тренинг садржи задатке и информације с којима ће се нови запослени сусретати током рада. После тренинга, запослени одлазе у погон, где имају и подршку тренера у производњи, који се труде да им омогуће да што боље савладају радне задатке и усаврше своје вештине. Као компанији, веома нам је битно да се новозапослени обуче да би се што боље прилагодили условима рада, што доноси одличну продуктивност и резултате.

Од ове године, „Аптив” ставља акценат на запошљавање особа које имају први степен инвалидитета, те су одређене позиције прилагођене њиховим потребама и могућностима.

– Ми смо компанија која брине и о деци наших запослених, као и о здрављу радника, те организујемо бесплатне прегледе за њих – каже специјалиста за односе са запосленима Оља Мишић.

Л. Радловачки

Objavljeno: 06. 04. 2019.

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: L. Radlovački