Subotičkom udruženju slepih novi prozori

Prostorije Udruženja slepih i slabovidih u Subotici dobiće nove prozore, a najvažnije gradske institucije taktilne table za bolju informisanost ove kategorije stanovništva, najavio je danas u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

POSETA Ministar Đorđević sa članovima Udruženja slepih

SUBOTICA – Prostorije Udruženja slepih i slabovidih u Subotici dobiće nove prozore, a najvažnije gradske institucije taktilne table za bolju informisanost ove kategorije stanovništva, najavio je danas u Subotici ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

U razgovoru s članovima udruženja, ministar se upoznao sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju, a on im je obećao konkretnu pomoć – zamenu prozora na prostorijama udruženja, kao i postavljanje taktilnih tabli na za njih najvažnije institucije Gradsku kuću i zgradu fonda penzijskog i invalidskog osiguranja.

„Bitni objekti u Subotici moraju da budu pristupačni za sve osobe sa invaliditetom, moraju da imaju takozvane taktilne table, kako osobe sa invaliditetom, ako dođu same, mogu da se snađu i da znaju gde treba da idu i na koja vrata da pokucaju kako bi došli do onoga šta im treba na najbrži mogući način“, poručio je Đorđević.

On se sastao i sa gradonačelnikom Subotice, grada koji izdvaja oko pet odsto svog budžeta za socijalna pitanja, u koja spadaju i potrebe slepih i slabovidih.

„Svake godine povećavamo davanja iz budžeta, tako da u odnosu na dve hiljade osamnaestu, budžet za dve hiljade deventnaestu veći za pet i po odsto. To iznosi negde oko trista trideset i četiri miliona dinara i siguran sam da ćemo tim tempom i nastaviti“, kaže gradonačelnik Bogdan Laban.

Ministar Đorđević ovim je nastavio praksu obilaska udruženja koja se bave socijalnom zaštitom na teritoriji Srbije. 

Objavljeno: 27. 03. 2019.

Izvor: www.rtv.rs

Autor: Boris Šuman