Podrška klubu Nais

SPORT INVALIDA.VREDNA DONACIJA.

Jedan od najuspešnijih sportista sa invaliditetom, osvajač brojnih, pa i međunarodnih priznanja u stonom tenisu, Bojničanin Nebojša Ilić povukao je potez vredan svake pohvale.

Pošto je prvoj sportskoj ljubavi, košarci, rekao zbogom i opredelio se za stoni tenis, odlučio je da pomogne one kojima su za razumevanje, ali i igru košarke u kolicima, neophodna odgovarajuća oprema i donirao – specijalna kolica.

-Studentima na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, koji u svom programu školovanja imaju predmete, praktične prikaze i obuku predviđene za sportiste sa invaliditetom, ali i za potrebe Kluba košarkaša u kolicima „Nais“, želeo sam da poklonim kolica koja mi zbog promene sporta, više nisu bila potrebna. Znate već da je potpisan sporazum o saradnji i da se se njima reguliše saradnja u edukaciji trenerskog kadra, obavljanje stručne prakse studenata u klubovima SKKS, obavljanje naučnih istraživanja i permanentno praćenje košarkaša u kolicima – objašnjava Nebojša Ilić, razloge da FSFV u Nišu donira kolica.

Ovakva kolica, čak i polovna su izuzetno skupa, upozorava ispred FSFV prof. Dr Marko Aleksandrović i podseća da je SKKS već donirao troja kolica za potrebe treninga i praktičnih vežbi studenata.

Predmet Sport osoba sa invaliditetom organizaciono pripada katedri za individualni sport, pa iako izborni, sve je popularniji među studentima FSFV u Nišu. U toku je projekat Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije pod nazivom „Razvoj grupe predmeta iz oblasti adaptivnog fizičkog vežbanja – ADAPT“, a pomenuti predmet je jedan od četiri koji se inovira.

Objavljeno: 11. 03. 2019.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Odbojka