ZAJEDNO PROTIV NASILJA Majstori borilačkih veština drže besplatnu ŠKOLU SAMOODBRANE za osobe sa invaliditetom

Trening obuhvata i vežbe koje utiču na bolju motoriku, vitalnost i snagu, a pažnju ćemo posvetiti i padovima i ustajanju nakon pada, što su posebno nezgodne situacije za osobe sa invaliditetom“, ističu iz kluba.

FOTO: ANTIRAPE GRUPA / PROMO

 

 

Klub borilačkih veština „Takeda“, u saradnji sa Klub borilačkih veština „Takeda“, u saradnji sa Opštinskim centrom za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom „Novi Beograd“, organizuje besplatnu školu samoodbrane za osobe sa invaliditetom. Treninzi će, počevši od 1. decembra, biti organizovani svake subote od 11 sati u prostorijama centra u Bulevaru Milutina Milankovića broj 34.

Cilj je, kažu organizatori, da se podrži borba protiv nasilja u porodici, vršnjačkog i nasilja nad ženama. Tokom časova polaznici će proći osnovni kurs samoodbrane, koji obuhvata odbranu od 10 najčešćih napada u svakodnevnom životu.

„Tehnike koje će naučiti omogućiće im da se na brz i lak način oslobode i odbrane od napadača, a da pritom ostanu nepovređeni. Tehnike su potpuno prilagođene svakom polazniku posebno, pa će svako naučiti kako da sebe najbolje zaštiti u određenim situacijama. Trening obuhvata i vežbe koje utiču na bolju motoriku, vitalnost i snagu, a pažnju ćemo posvetiti i padovima i ustajanju nakon pada, što su posebno nezgodne situacije za osobe sa invaliditetom“, ističu iz kluba.

Školu samoodbrane vodiće glavni trener kluba „Takeda“ Borko Radovanović, učitelj borilačkih veština sa nacionalnom trenerskom licencom za borilačke veštine i nosilac crnog pojasa za Gošin Ryu Ju Jutsu, Aikijujutsu i Aikido Aikikai.

Besplatno i za ostale članove

Pored ovog programa za OSl, klub „Takeda“ za sve ostale članove koji žele da nauče osnovne tehnike samoodbrane, organizuje besplatne treninge tokom decembra. Redovni treninzi se inače održavaju u OŠ „Stevan Sinđelić“ na Konjarniku u Ulici Milana Rakića broj 1, a termini su ponedeljkom, sredom i petkom od 21 do 22 sata.

Objavljeno: 30. 11.2018.

Izvor: www.blic.rs

Autor: S. L.

 

 ZAJEDNO PROTIV NASILJA Majstori borilačkih veština drže besplatnu ŠKOLU SAMOODBRANE za osobe sa invaliditetom – www.blic.rs