Strelci u Belekspo centru

SPORT INVALIDA. EP U PARASTRELJAŠTVU.

 

Evropsko prvenstvo u parastreljaštvu održaće se u beogradskom Belekspo centru od danas do 7. decembra. Paraolimpijski komitet Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda je prvi put domaćin jednom evropskom šampionatu u sportu osoba sa invaliditetom. Sportisti para- strelci iz 27 evropskih zemalja nadmetaće se u gađanju vazdušnim oružjem.

Prva dva dana takmičenja su rezervisana za kvalifikacije, dok je svečano otvaranje Evropskog prvenstva uz prrisustvo državnih zvaničnika zakazano za nedelju u 18 časova. Ovaj dan se u svetu i kod nas, obeležava kao Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Naši paraolimpijci osvojili su brojne medalje, uključujući zlato i bronzu sa Paraolimpijskih igara u Riu 2016.

Objavljeno: 01. 12. 2018.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Sportski dragstor

 

– Beograd domaćin EP u parastreljaštvu, Srbija sa 10 aduta

Evropsko prvenstvo u parastreljaštvu održaće se u beogradskom „Belexpo centru“ od 1. do 7. decembra uz učešće takmičara iz 27 zemalja. Paraolimpijski komitet Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda, prvi put je domaćin kontinentalnom šampionatu u sportu osoba sa invaliditetom.

Prva dva dana takmičenja rezervisana su za kvalifikacije, dok je svečano otvaranje Evropskog prvenstva, uz prisustvo državnih zvaničnika, zakazano za 3. decembar u 18 sati, kada se obeležava i Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Srbiju na prvenstvu predstavlja 10 parastrelaca – Rastko Jokić, Sredo Radović, Zoran Petković, Zdravko Savanović, Dejan Jokić, Dragan Ristić, Zoran Banjac, Laslo Šuranji, Zoran Poučki i Jelena Pantović.

Objavljeno: 30. 11. 2018.

Izvor: www.rts.rs

Izvor: RTS, TANJUG

– Počelo Evropsko prvenstvo u parastreljaštvu u Beogradu – www.b92.net