Druženje sa konjima za decu sa smetnjama u razvoju

U Konjičkom udruženju „Potkovica“ i ovog leta mališani sa smetnjama u razvoju i invaliditetom moći će da provedu leto u prirodi, kroz sport i druženje sa konjima.

Foto: Udruženje "Potkovica"

 

 

Beograd – U Konjičkom udruženju „Potkovica“ i ovog leta mališani sa smetnjama u razvoju i invaliditetom moći će da provedu leto u prirodi, kroz sport i druženje sa konjima. Sekretarijat za sport i omladinu Beograd, programom „Aktivno leto“, u okviru koga se sprovodi i „Budi vitez III“, omogućio je mališanima zabavu i razonodu koja će trajati sve do septembra.

Program realizuje Konjičko udruženje „Potkovica“ u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz oblasti sporta za osobe sa invaliditetom, da bi omogućili uključivanja dece sa invaliditetom i smetnjama u razvoju u kvalitetne, osmišljene programe.

Očekivani rezultati programa su popularizacija sportskih stilova života, afirmacija kroz sport, inkluzivni sportski program i podizanje kapaciteta sporta za decu ranjivih grupa.

Po završetku, projektne akivnosti će imati opravdanost u merljivim indikativnim pokazateljima koje će dati smernice daljim aktivnostima ove oblasti.

Program se održava svakog utorka i četvrtka od devet do dvanaest časova na prostoru JP „Hipodrom Beograd“.

„Namera nam je da u navedenom periodu omogućimo i organizujemo učenicima da slobodno vreme tokom letnjeg raspusta provedu u višečasovnom sportskom programu prilagođenom njihovim mogućnostima, kroz edukaciju, rekreaciju i relaksaciju u prirodi. Tokom trajanja programa, deca će se upoznati sa uvodom u sport i oprobati u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama kao što su jahanje i atletika . Biće u prilici da se druže sa vršnjacima, dožive nova iskustva, steknu veštine i znanja. Kroz igru i zabavu želimo da decu približimo sportu i da kod njih razvijemo zdrave stilove života. U toku letnjeg raspusta obuhvaćena su deca iz celog regiona Beograda, svih specijalnih osnovnih škola“, kažu u Udruženju „Potkovica“.

Za dolazak potrebno je zakazati termin, a sve informacije možete da pronađete na sajtu Udruženja. Ovaj letnji sadržaj namenjen je deci iz specijalnih osnovnih škola u Beogradu.

Objavljeo: 30. 07. 2018.

Izvor: www.b92.net

Autor: Mariota Vlaisavljević