RAFTING NA DRINI: Održana međunarodna regata invalida

Plovidba Drinom bila je organizovana od Etno-sela „Vrhpolje“ do Rajske plaže.

Osobe sa posebnim potrebama spuštali se niz brzu reku

 

 

Plovidba Drinom bila je organizovana od Etno-sela „Vrhpolje“ do Rajske plaže. Pedesetak učesnika regate uživalo je na reci i u njenim lepotama i čarima.

U organizaciji udruženja „Sve je moguće“, uz podršku rafting kluba „Drinska regata“, opštine Ljubovija i Bratunac, kao i turističke organizacije te dve susedne opštine sa leve i desne obale Drine, u ponedeljak su organizovale šestu Međunarodnu regatu za ljude sa invaliditetom pod motom „Drina nas spaja“.

Učesnici regate su sa pratiocima stigli dan ranije i prenoćili u kampu na Vrhpolju, gde su organizovali druženje u večernjim satima uz muziku.

Plovidba Drinom bila je organizovana od Etno-sela „Vrhpolje“ do Rajske plaže. Pedesetak učesnika regate uživalo je na reci i u njenim lepotama i čarima. Na jednom čamcu je bila muzika, zadužena za dobru atmosferu na vodi. Dan je bio idealan za plovidbu, a Drina bistra.

– Kako bi plovidba bila zabavnija, rafting klub je za učesnike priredio trku rafting čamaca od starta do mosta Bratoljub – priča Slađana Grujičić, direktorka TO Ljubovija. -Pobednička posada je dobila besplatno plovilo za regatu iduće godine, od rafting kluba „Drinska regata“. Družili smo se sa njima, ispratili ih i poželeli im prijatnu plovidbu.

Učesnici ovog događaja su ljudi heroji, sa neobičnim životnim pričama, sudbinama, i na kraju svake te priče je čovek – gorostas i pobednik u svakoj životnoj situaciji. Puno toga od njih možemo naučiti – da svaki problem i situacija imaju konstruktivno rešenje i da život treba živeti punih pluća, vedrog duha i pozitivnog pogleda u budućnost.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: V. Mitrić