Градска општина Врачар наставља да пружа услуге особама са инвалидитетом

Радно време Инфопулта је уторком и четвртком од 10 до 12 часова…

GO Vracar - Usluge za OSI

 

 

Београд – Јавни рад „Равноправни и једнаки на Врачару“ је усмерен на стварање услова за приступачност информација особама са инвалидитетом. Градска општина Врачар омогућава услуге грађанима и грађанкама Врачара отварањем инфопулта за особе са инвалидитетом, превођењем на српски знаковни језик и применом стандарда приступачности за званични сајт Градске општине Врачар.

На инфопулту у Услужном центру, особе са инвалидитетом могу на једном месту да добију информације о актуелним обукама и курсевима, бесплатним програмима, запошљавању, социјалној заштити, управним стварима из надлежности општине, као и о начинима за решавање проблема са којима се свакодневно сусрећу. На инфопулту је доступан информативни материјал о раду општине Врачар и на Брајевом писму. Радно време Инфопулта је уторком и четвртком од 10 до 12 часова.

Услуга превођења на српски знаковни језик омогућава глувим и наглувим лицима бесплатно ангажовање глувог релеј тумача – посредника у комуникацији који  преводи на српски знаковни језик у самој општини и по потреби у јавним институцијама (школе, банке, поште, МУП, Центар за социјални рад, Пореска управа и др.). Он пружа информације глувим и наглувим особама о начинима остваривања њихових права и интереса. Преводиоца можете заказати електронским путем нa email infozasve@vracar.rs, skype веза ID: Info za sve SZJ  или слањем смс поруке на  069/885-1130.

Приступачност општинског сајта – на званичном сајту Градске општине Врачар www.vracar.rs, налазе се приступачни формати информација – говорне вести и информације, титлови у видео снимцима,  преведене информације и видео снимци на српски знаковни језик.

Услуге се пружају у оквиру јавног рада који је одобрила Национална служба за запошљавање, а на котитловиме су ангажоване особе са инвалидитетом.

 

 

Izvor: www.vracar.rs