Pomoć osposobljavanju osoba sa invaliditetom

BAT donirao opremu zaposlenima u preduzeću „Piroteks triko“

 

BAT donirao opremu zaposlenima u preduzeću „Piroteks triko“

Pirot – Kompanija British American Tobbaco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, na inicijativu Ugovorne okružne privredne komore Pirot (UOPKP), donirao je preduzeću Piroteks triko, koja se bavi integracijom osoba sa invaliditetom u četiri opštine Pirotskog okruga, interaktivnu tablu – iBoard, za opremnje kabineta namenjenog sprovođenju profesionalne rehabilitacije i radnog osposobljavanja ovih lica.

Piroteks triko ima 30 zaposlenih od kojih su 70 odsto lica sa invaliditetom i na teritoriji tog okruga jedina je kompanija akreditovana za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Donaciju su uručili Dragan Penezić, menadžer za odnose sa državnim organima, i Milan Bjelanović, menadžer za ljudske resurse u kompaniji BAT, saopšteno je 25. marta.

Tom prilikom je svečano otvoren i Centar obuke za profesionalnu rehabilitaciju i radno osposobljavanje osoba sa invaliditetom u prostorijama preduzeća Piroteks triko, a direktorka Marija Milošević Simonović uručila je zahvalnice predstavnicima BAT za vrednu donaciju i predsedniku UOPKP, dr Draganu Kostiću, za podršku ovoj akciji na lokalnom nivou.

Objavljeno: 26. 03. 2018.

Izvor: DANAS – Ekonomija

Autor: Z. Panić