Izložba povodom Svetskog dana osoba sa autizmom

Povodom Svetskog dana osoba sa autizmom 2. aprila, Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, koje čine roditelji dece i odraslih osoba sa autizmom, organizovaće izložbu slika i radova osoba sa autizmom u Dečjem kulturnom centru.

Foto: DKC

 

 

 

Beograd – Povodom Svetskog dana osoba sa autizmom 2. aprila, Beogradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, koje čine roditelji dece i odraslih osoba sa autizmom, organizovaće izložbu slika i radova osoba sa autizmom u Dečjem kulturnom centru.

Izložba se otvara u 10 sati, a organizatori pozivaju sve zanteresovane da je pogledaju. U interaktivnim radionicama – osobe sa autizmom i deca bez invaliditeta će slikati i vajati. U okviru programa nastupiće i hor “Čarolija“. Kao i prethodnih godina, očekujemo da će izložbu podržati i veliki broj poznatih ličnosti. Gosti manifestacije biće Minja Subota, Bojana Stamenov i Đura Mornar. Manifestaciju ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći Sekreterijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda, kompanije “Coca Cola Hellenic” i Dečjeg kulturnog centra Beograd.

„Beogradsko udruženje želi da ovom manifestacijom napravi još jedan korak ka cilju da se javnosti skrene pažnja na osobe sa autizmom kao i članove njihovih porodica, kojima je zbog specifičnosti problema neophodna kontinuirana podrška“, ističe se u njihovom saopštenju.

Izvor: www.danas.rs

Autor: Danas Online