Perić-Ranković i Dimitrijević najbolji paraolimpijci

Stonoteniserka Borislava Perić-Ranković i svetski rekorder u bacanju čunja Željko Dimitrijević proglašeni su 01. marta za najbolje sportiste Srbije u 2017. godini u izboru Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS)

 

 

 

Stonoteniserka Borislava Perić-Ranković i svetski rekorder u bacanju čunja Željko Dimitrijević proglašeni su 01. marta za najbolje sportiste Srbije u 2017. godini u izboru Paraolimpijskog komiteta Srbije (POKS).

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti u Skupštini grada Beograda za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor stonoteniske reprezentacije Srbije Zlatko Kesler, dok je stonoteniski tim najbolji u prethodnoj godini.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović zahvalio se Vladi Srbije, ministarstvu omladine i sporta, sponzorima i donatorima i istakao da je zadovoljan uspesima u prethodnoj godini, ali i najavio još bolje rezultate u budućnosti.

„Ovo je najsvečanni dan za paraolimpijski sport. Paraolimpijski pokret je u ekspanziji i trudimo se da sve što je potrebno sprovedemo. Uvek su nam neophodni sponzori koji rado pomažu. Potrudićemo se da im se odužimo medaljama“, izjavio je Mićović.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da su sportisti u paraolimpijskoj konkurenciji primer svim ljudima zbog postignutih rezultata i vrednosnog sistema.

„Uvek imam emociju kada sam sa vama i to bez skrivanja ističem. Prvi put imamo predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama i trudićemo se da budemo jednaki sa svim zemljama. Kada pogledamo rezultate moram da kažem da ste primer svim nama u odnosu na sve vrednosne sisteme. Granice ne postoje same, već ih samo mi postavljamo i one su dostižne za sve nas“, rekao je Udovičić.

Na svečanosti je bilo reči i o predstojećim Paraolimpijskim igrama u Pjongčangu koje će se održati od 9. do 18. marta, a Srbiju će predstavljati Miloš Zarić u nordijskom skijanju.

Objavljeno: 01. 03. 2018.

Izvor: www.novosti.rs

Izvor: Beta