Озваничена сарадње Тојоте и Олимпијског комитета Србије

У Амбасади Јапана 30. јануара је озваничнa сарадња Тојоте и Олимпијског комитета Србије…

 

 

Београд: У Амбасади Јапана 30. јануара је озваничнa сарадња Тојоте и Олимпијског комитета Србије, а мабасадор Јунући Марујама је том приликом поручио да је поносан што је та позната јапанска компанија постала глобални партнер Олимпијске организације, и ту сарадњу проширила и на локалном нивоу у Србији.

„Надам се да ће то бити одлична прилика да цео свет сазна за Тојотину еколошку хибридну технологију као и технологију за возила за особе са инвалидитетом. Данашњи догађај чији смо домаћини је један од многих који ће уследити као припрема за Олимпијске и Параолимпијске игре у Токију 2020 године ”, рекао је јапански дипломата.

У име Тојоте новинарима се обратио Кенсуке Цучија, председник Тојота Адриа Групе, регионалне Тојота компаније, надлежне за тржиште Србије:

“Данас званично предајемо Тојота возила Олимпијском комитету Србије и потписујемо уговор о проширењу сарадње на путу за Токијо. Олимпијски комитет Србије је показао сјајне резултате у прошлости и са великим самопоуздањем представља планове за будућност, у чему желимо да их подржимо“, рекао је Цучија.

Како је казао у Тојоти верују да мобилност не подразумева само возила. „Мобилност подразумева превазилажење изазова и остваривање снова. Моја је велика жеља да се што више српских спортиста квалификује за Олимпијске игре у Токију и тамо однесе вашу страст према животу, упорност, оптимизам, снагу, осмех и самопоуздање по чему су српски спортисти познати широм света”, навео је.

Божидар Маљковић, Председник Олимпијског комитета Србије, рекао је да су у Олимпијском комитету Србије увек срећни када ТОП партнери Међународног олимпијског комитета, највеће компаније на свету донесу одлуку да сарађују са њима.

„То значи да препознају квалитет у ономе што наша кућа ради и ја сам данас срећан што је глобални лидер у производњи аутомобила, компанија Тојота донела одлуку да постане бронзани спонзор Олимпијског тима Србије. Пред нама је довољно времена да оправдамо поверење и да дамо свој допринос у повећању удела у тржишту Тојоте у Србији, а ја се захваљујем нашим пријатељима из Јапана на указаном поверењу и на спремности да подрже врхунске спортисте Србије на њиховом путу ка освајању нових медаља на Олимпијским играма у Токију 2020. године”, навео је.

Objavljeno: 30. 01. 2018.

Izvor: www.danas.rs

Izvor: Tanjug