Zajedno za bolji kvalitet života osoba sa invaliditetom

U Starom dvoru 11. septembra je održana treća sednica Saveta za osobe sa invaliditetom, kojoj je predsedavao gradonačelnik Siniša Mali i prisustvovao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, na kojoj se razgovaralo o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom.

foto Beoinfo

 

 

Beograd – Tokom tri godine rada Saveta za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom, u Beogradu je 112 osoba sa invaliditetom prošlo neophodne obuke i našlo stalni posao.

U Starom dvoru 11. septembra je održana treća sednica Saveta za osobe sa invaliditetom, kojoj je predsedavao gradonačelnik Siniša Mali i prisustvovao ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, na kojoj se razgovaralo o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom.

Ministar Ðorđević je rekao da mu je drago što mu je pružena prilika da bude gost i da je dogovor da na svakom sledećem sastanku budu predstavnici ministarstva koje vodi, kao i da jedna od narednih sednica bude organizovana u tom ministarstvu.

On je naveo da osobe sa invaliditetom neće biti zaboravljene i precizirao da je Ministarstvo ove godine za pomoć njima opredelilo 1,168 milijardi dinara.

„Želimo da taj novac u narednim godinama bude još funkcionalnije raspoređen i na tome ćemo zajedno da radimo, a saveti, dijalog i kontakt sa udruženjima su najbolji način da se vidi efekat utroška finansijskih sredstava. Nastavićemo zajedno da radimo i očekujem veliki napredak“, zaključio je Ðorđević.

Nakon sastanka, Mali je istakao da Beograd nastavlja sa odgovornom socijalnom politikom, pogotovo prema onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji.

Naveo je da je u protekle tri godine kroz rad Saveta u gradu mnogo urađeno za bolji kvalitet života osoba sa invaliditetom i da je 112 osoba završilo potrebne obuke i našlo stalno zaposlenje.

„Na to smo veoma ponosni i to će biti prioritet u radu i u narednom periodu“, rekao je Mali.

Takođe, 55 semafora unapređeno je da budu i zvučni semafori, a to će biti urađeno na još 13 semafora.

„Trudićemo se da svaka nova ulica, nakon obnove, takođe dobije zvučne semafore kako bi tim ljudima omogućili kvalitetniji život“, rekao je Mali.

On je naznačio da grad nikad više novca nije izdvojio za aktivnosti udruženja koja rade sa osobama sa invaliditetom, kojih u Beogradi ima 58.

Takođe, radi se na opremanju dnevnih boravaka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju kako bi mogli da se bave sportom.

Uz zahvalnosti ministru Ðorđeviću što je prihvatio poziv na sednicu Saveta, Mali je najavio da će nizom aktivnosti biti obeležen dan koji je posvećen osobama sa invaliditetom, 3. decembar.

„Ne želimo da to bude samo jedan dan, želimo da se svakodnevno bavimo unapređenjem položaja tih ljudi i napravidćemo nedelju posvećenu njima, koju ćemo iskoristirti da kroz razne aktivnostima pokažemo i dokažemo šta smo uradili i šta ćemo tek uraditi za njih“, rekao je Mali.

 

Objavljeno: 11. 09. 2017.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor:Beoinfo

O tome i na:

– Заједно за бољи квалитет живота особа са инвалидитетом – www.dnevnik.rs

Zajedno za bolji kvalitet života osoba sa invaliditeto – www.rts.rs