Do kraja godine 250 prilaza za osobe sa invaliditetom

U okviru projekta ,,Beograd bez barijera”, „Gradsko stambeno” će do kraja godine završiti 250 prilaza za osobe sa invaliditetom – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

 

 

U okviru projekta ,,Beograd bez barijera”, „Gradsko stambeno” će do kraja godine završiti 250 prilaza za osobe sa invaliditetom – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas JP „Gradsko stambeno” i tom prilikom istakao da je ovo preduzeće jedno od najvažnijih u komunalnom sistemu grada Beograda.

Mali je rekao da mu je bila želja da sa zaposlenima porazgovara o strategiji, viziji i trenutnom poslovanju preduzeća, naročito zbog novog zakona o stanovanju, kao i zbog svih promena koje taj zakon zahteva, posebno u pitanju upravnika zgrada.

On je istakao da JP „Gradsko stambeno” od pre tri godine nije isto kao danas i zahvalio direktoru i zaposlenima što su od preduzeća koje je pravilo gubitke 2013. godine, došli do onog koje pravi dobit.

– Javno preduzeće „Gradsko stambeno” jedno je od najvažnijih u komunalnom sistemu grada Beograda. Postoji nekoliko projekata po kojima je Beograd postao prepoznatljiv, a to je prevashodno ,,Beograd bez barijera”. „Gradsko stambeno” će u okviru tog projekta do kraja godine završiti 250 prilaza za osobe sa invaliditetom – rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je više od 2.200 zgrada dobilo moderno „led” osvetljenje, a više od 6.000 zgrada je obuhvaćeno projektom ,,Mali projekti Beograda”’, zahvaljujući čemu su negde sređene zajedničke prostorije, negde sandučići, stakla, vrata, gelenderi i slično.

– Iz dana u dan dokazujemo da se stvari u Beogradu menjaju. Pokazujemo da su nam detalji podjednako važni koliko i veliki projekti – naveo je Mali.

Kako je dodao, sledeći veliki koraci za „Gradsko stambeno” su energetska efikasnost i sređivanje fasada.

– Samo u ovoj godini preduzeće je uradilo više od stotinu fasada. Po tome i po reakcijama građana vidimo da smo na pravom putu. Cilj nam je da iz godine u godinu povećavamo broj rekonstruisanih fasada, ali ne samo da ih okrečimo i ulepšamo, nego da kroz projekat energetske efikasnosti i „pametih zgrada”, koje bi radilo ovo preduzeće, dođemo do smanjenja troškova za grejanje, ali i da iskontrolišemo troškove vode. Na taj način bismo, uz manje troškove i povećanje energetske efikasnosti, uticali na povećanje kvaliteta života – objasnio je gradonačelnik.

On je naveo i da insistira na dostupnosti servisnih informacija tokom 24 sata, kao i neprestanom kontaktu između ovog preduzeća, upravitelja zgrada i građana.

 

 

Objavljeno: 12. 09. 2017.

Izvor: www.studiob.rs

Izvor: Beoinfo

O tome i na:

– Do kraja godine 250 prilaza za osobe sa invaliditetom – www.danas.rs

– Mali: „Do kraja godine 250 rampi za invalide“ – www.blic.rs

– Beograd bez barijera. Mali: Do kraja godine još 250 prilaza za invalide – www.alo.rs

– Do kraja godine 250 prilaza za osobe sa invaliditetom – www.telegraf.rs