Шанса за храбре жене оригиналног стила

Промоција пројекта “ЕХО кројачка радионица” одржана је у просторијама Екуменске хуманитарне организације на Телепу.

Фото: Дневник (Р.Хаџић)

 

 

Промоција пројекта “ЕХО кројачка радионица” одржана је у просторијама Екуменске хуманитарне организације на Телепу. На промоцији су били изложени и уникатни одевни предмети, настали у радионици.

„Наша организација се интензивно бави подршком одраслим особама с инвалидитетом“, истакла је координаторка пројекта „ЕХО кројачка радионица” Марија Парницки. Она додаје да се њима нуде разне врсте посла да би се осећале корисним и развијале своје способности и вештине.

Пројекат је део активности Дневног боравка за особе с инвалидитетом и замишљен је као почетак социјалног предузећа, чија ће основна делатност бити производња уникатних одевних предмета и модних додатака од половне гардеробе. Уникати ће бити намењени храбрим женама оригиналног стила и укуса у одевању.

Циљеви „ЕХО кројачке радионице”, објашњава Марија Парницки, јесу задовољење потребе за уникатним одевним предметима, побољшање социоекономског положаја особа с инвалидитетом и теже запошљивих жена, допринос социјалној инклузији особа с инвалидитетом, очување животне средине, као и промоција фер производње и трговине.

„Лепота почиње када одлучите да будете оно што јесте”, цитат је познате француске модне креаторке Коко Шанел, а уједно и порука потенцијалним корисницама „ЕХО кројачке радионице”.

„Овде сви функционишемо као сложна породица и волим што правимо уникатне ствари, а због свега се осећам као поново рођена“, утисак је главне кројачице у оквиру пројекта Ане Фабо, а њене речи потврђује и модни дизајнер Александар Ковачевић, истичући да сви заједно доносе идејна решења за производе и не би функционисали једни без других.

Пројекат директно финансира Европска унија преко „Каритаса” Србија, а трајаће до 9. маја наредне године.

Б. Павковић

Izvor: www.dnevnik.rs

Autor: B. Pavković