Spust invalida niz Drinu

Na reci između Ljubovije i Bratunca održana trodnevna manifestacija koja je pokazala da je sve moguće.

 

 

Na reci između Ljubovije i Bratunca održana trodnevna manifestacija koja je pokazala da je sve moguće. Kamp za 140 učesnika i njihovih pratilaca uspešno bio organizovan u etno-selu „Vrhpolje“.

Sportsko-rekreativno udruženje pod nazivom „Sve je moguće“ – uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Srpskog spasilačkog tima, Srpsko-ruskog humanitarnog centra iz Niša, Nacionalnog tima Crvenog krsta Srbije za delovanje u nesrećama, Opštine i Turističke organizacije u Ljuboviji, lokalne samouprave u Bratuncu, rafting kluba „Drinska regata“, etno-sela „Vrhpolje“ i brojnih prijatelja – organizovalo je trodnevnu manifestaciju za osobe sa invaliditetom.

Na Drinu kod Ljubovije i Bratunca je tako stiglo 140 učesnika i njihovih pratilaca za koje je u etno-selu „Vrhpolje“ bio upriličen kamp za okrepljenje i osveženje.

Prvog dana, na programu je bila trka čamcima od plaže „Bok“ do kampa u blizini pomenutog etno-sela, a oni koji nisu bili u prilici da učestvuju su sedeli kraj moćne reke i uživali u njenim čarima.

U nastavku je organizovan i spust Drinom za sve učesnike manifestacije i njihove pratioce, kojem je cilj bio na Rajskoj plaži, u opštini Bratunac.

– Startovali smo u vedro jutro, te plovili po sunčanom danu i bistroj vodi koja je bila idealna za jedan ovakav događaj. Jer, zajedno smo pokazali kako je sve moguće ako to dovoljno jako želimo, a učesnici su unapred bili pobednici jer su prebrodili mnoštvo prepreka i životnih nedaća, a nisu izgubili veru, nadu i vedrinu. Potrudili smo se da im budemo dobri domaćini i zadovoljni smo zbog toga što njihovi osmesi potvrđuju da smo u tome i uspeli – kaže direktor TO u Ljuboviji Slađana Grujičić.

U regati su, inače, učestvovali paraolimpijci iz Republike Srpske, BiH, Švedske, Rusije, Makedonije, Hrvatske, Grčke, Rusije i gotovo svih gradova u Srbiji, a posebno su bili zapaženi svetski prvak i rekorder u bacanju čunja Željko Dimitrijević i naš najuspešniji sportista sa invaliditetom Draženko Mitrović.

Izvor: www.novosti.rs

Autor: V. Mitić