Dan otvorenih vrata za marginalizovane grupe

U želji da čuju probleme građanja koji pripadaju marginalizovanim društvenim grupama, Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad sutra organizuje akciju „Otvorena vrata“.

Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad u četvrtak, 3. avgusta, organizuje akciju "Otvorena vrata" kroz koju nadležni žele da čuju probleme građana kako bi unapredili položaj marginalizovanih društvenih grupa.

 

 

Beograd – U želji da čuju probleme građanja koji pripadaju marginalizovanim društvenim grupama, Sektor za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad sutra organizuje akciju „Otvorena vrata“. Kako u razgovoru za „Politiku“ ističe pomoćnica ministara za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nina Mitić, ideja ovog sastanka jeste da stručni tim Ministarstva sasluša probleme naših marginalizovanih sugrađana, kako bi u budućnosti mogli da unaprede njihov položaj i utiču na eventualnu promenu postojećih zakonskih rešenja.

– Želja nam je da vrata naše kancelarije budu otvorena svakog četvrtka, kako bi Ministarstvo imalo direktan kontakt sa građanima, a uskoro ćemo saznati koliko je interesovanje za ovu vrstu razgovora – istakla je Nina Mitić.

Posetu je potrebno najaviti i zakazati na broj telefona 011/2765-676  ili putem elektronske adrese antidiskriminacija.rodna@minrzs.gov.rs. Prijava za razgovor treba da sadrži lične podatke, kontakt telefon i temu za razgovor, a sastanci sa građanima biće održani u četvrtak, u periodu od 10 do 12 časova, u prostorijama Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti na Terazijama 41.

Brojna socio-psihološka istraživanja svedoče da žene, Romi, osobe sa invaliditetom, LGBT osobe i HIV pozitivne osobe spadaju u najviše marginalizovane osobe u našem društvu.

K. Đorđević

Objavljeno: 02. 08. 2017.

Izvor: POLITIKA – Društvo

Autor: K. Đorđević

O tome i na:

– Ministarstvo „otvara vrata“ za marginalizovane grupe – www.tanjug.rs

– „Отворена врата“ Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности – www.minrzs.gov.rs