Javni radovi šansa za zaradu

Na javnim radovima Nacionalne službe za zapošljavanje u Lebanu preko Udruženja žena angažovano je deset osoba sa invaliditetom.

 

 

Na javnim radovima Nacionalne službe za zapošljavanje u Lebanu preko Udruženja žena angažovano je deset osoba sa invaliditetom. Lutke koje su napravljene tokom protekla četiri meseca poklonjene su Predškolskoj ustanovi u tom gradu.

Dvadesetogodišnji Nikola Đorđević drugi put je anžovan preko javnih radova u Udruženju žena „Ruža“. Nije očekivao da će se baviti dizajnom dečjih igračaka, ali s obzirom na to da je mašinski tehničar za kompjutere, odlično se snašao.

„Gledao sam da izvučem likove iz crtaća i likove iz igrica. Krojenje je tek početak“, objašnjava Nikola.

Likovi iz crtanih filmova i dečjih igrica oživeli su zahvaljujući stpljivom i predanom radu ovih žena. Sa radošću su ga prihvatile.

Neni Mitić javni radovi doneli su prvu šansu da nešto radi posle punih trinaest godina, od kako je ostala bez posla.

„Ovo je novo iskustvo za mene, znači ja sam prvi put se sa ovim upoznala, odradili smo fantastično“, kaže Nena Mitić.

Oko 240 igračaka rezultat su četvoromesečnog rada. Kome bi sve ovo poklonili ako ne vrtiću. Mališani su im se najviše obradovali. Raduje ih što ima mnogo igračaka.

Sve igračke su od antibakterijskih materijala sa antibakterijskim punjenjem. Mogu da se peru i dugo služe. Zato su se pored dece poklonu obradovali i vaspitači.

„Veliko im hvala, nadamo se da je poklon došao u prave ruke, kome drugom nego deci“, ističe Snežana Stepanović, zamenik direktora  Predškolske ustanove „Dečja radost“ iz Lebana.

„Ono što nam daje i satisfakciju i zadovoljstvo je to da će veći broj dece, ali i generacije koje dolaze moći da se koriste tim lutkama i da se njima igraju“, kaže Slobodanka Pavlović, članica Udruženja žena „Ruža“ iz Lebana“.

Zahvaljujući javnim radovima, preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom Udruženju angažovano je deset osoba sa invaliditetom.

„To je jedan od naših boljih izvođača što se tiče javnih radova. Sarađujemo unazad sigurno pet-šest godina“, zaključuje Goran Janković iz leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prethodne godine tkale su rančiće za sve prvake, ove uradile igračke, a u Udruženju žena „Ruža“ već razmišljaju o narednom projektu. Naravno, namenjenom najmlađim stanovnicima Lebana.

Objavljeno: 01. 08. 2017.

Izvor: www.rts.rs

Izvor: RTS