Đorđević: Osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje

Osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje i ne razmatra se nikakvo ukidanje ni smanjivanje njihovih prava, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.

(Фото Танјуг/Р. Прелић)

 

 

Beograd — Osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje i ne razmatra se nikakvo ukidanje ni smanjivanje njihovih prava, rekao je ministar za rad Zoran Đorđević.

On se sastao sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS.

“Treba koliko već od danas da zajedno i intezivnije radimo na svim segmentima – finansijskim, normativnim, pa i medijskim“, rekao je Đorđević, a navedeno je u saopštenju.

Tokom sastanka, Đorđević je istakao da se ne razmatra nikakvo ukidanje ni smanjivanje njihovih prava i da je on, kao i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom uvek otvoren za razgovor.

Ministar je ukazao da su tu da se zajedno sa predstavnicima NOOIS-a bore za interese osoba sa invaliditetom i da je saradnja države i nevladinog sektora od ključnog značaja za njihovo rešavanje.

Pomoćnica ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević rekla je da za bolju saradnju između Sektora i lokalnih samouprava ima prostora i da može biti unapređena i predložila zajedničke posete Ministarstva i NOOIS-a jedinicama lokalnih samouprava kako bi na najbolji mogući način zastupali i ispunili zajedničke interese.

NOOIS predstavlja krovnu organizaciju i okuplja više od 870.000 osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika uključenih u organizacije i saveze organizacija osoba sa pojedinačnim i različitim vrstama invaliditeta.

Objavljeno: 29. 07. 2017.

Izvor: www.b92.net

Izvor: TANJUG

O tome i na:

 Đorđević: Osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje – www.politika.rs