Srbi spremni za London

Naši para atletičari optimisti pred Svetsko prvenstvo.

 

 

Naši para atletičari optimisti pred Svetsko prvenstvo.

U Brzeći, u Hotelu Junior, su održane pripreme para atletske reprezentacije Srbije pred učešće na Svetskom prvenstvu koje se održava od 14. do 23. jula 2017. godine u Londonu. Pripreme su trajale od 13. juna a na njima su učestvovali atletičari Draženko Mitrović, Željko Dimitrijević, Miloš Mitić, Miloš Zarić i Nebojša Đurić, Jovan Đukić trener i selektor i treneri: Ivana Zuber, Nenad Milojković, Olivera Bajs i Nikola Radovanović. Preostala dva člana delegacije za London, bacač koplja Nemanja Dimitrijević i trener Bojan Ilić su se za ovo takmičenje pripremali na Zlataru.

Proteklog vikenda reprezentativce  su posetili predsednik POKS Zoran Mićović i generalni sekretar Bojan Jaćimović. Predsednik Mićović je u razgovoru sa članovima tima tražio, kao i do sada, maksimalno zalaganje i poštovanje državnog grba, i izrazio nadu da će para atletska reprezentacija nastaviti sa osvajanjem vrhunskih rezultata.

Po rečima Jovana Đukića, selektora reprezentacije, pripreme su protekle u najboljem redu prema ranije pripremljenom planu i programu pri čemu je najvažnija stvar da su svi reprezentativci zdravi i fizički potpuno spremni, tako da na Svetskom prvenstvu očekuje izuzetno dobre rezultate.

Pripre su, kao i nastup na Svetskom prvenstvu, u potpunosti finansirane sredstvima Ministarstva omladine i sporta, a sportisti su jednoglasni da su u Hotelu Junior imali apsolutno sve što je neophodno za pripreme pred najznačajnije para atletsko takmičenje u ovoj godini.

Izvor: SPORTSKI ŽURNAL – Na asfaltu