Miloš Zarić prvak sveta

Reprezentativac Srbije Miloš Zarić osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja na prvenstvu sveta za paraatletičare u Londonu.

 

 

Reprezentativac Srbije Miloš Zarić osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja na prvenstvu sveta za paraatletičare u Londonu. Predsednik Vučić i ministar Udovičić čestitali Zariću.

Zarić je u prvom pokušaju ostvario rezultat od 30,83 metra i do kraja takmičenja konkurenti nisu uspeli da ga nadmaše.

Srebrnu medalju osvojio je Portugalac Likurgo Fereira sa hicem od 29,05 metara, a treći je bio Egipćanin Abdelaziz Elsajed sa 28,63 metra.

Čestitka predsednika Vučića

„Upućujem najiskrenije čestitke zlatnom atletičaru Milošu Zariću na najsjajnijem odličju osvojenom na Svetskom prvenstvu. Verujem da će naši paraolimpijci osvojiti još medalja u nastavku takmičenja u Londonu“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Čestitka ministra Udovičića

„Svetska zlatna medalja je uspeh koji je takav i toliki da je vredan svakog divljenja i poštovanja! Čestitam našem parolimpijskom šampionu Milošu Zariću titulu najboljeg bacača koplja na planeti, njegovom stručnom štabu i Paraolimpijskom komitetu Srbije! Hvala ti Miloše što si Srbiju učinio najponosnijom  i upisao zlatnim slovima u svetsku sportsku paraolimpijsku porodicu još jednom!“, navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopštilo je Ministarstvo.

Objavljeno: 15. 07. 2017.

Izvor: www.rts.rs

Izvor: RTS, FONET, TANJUG

O tome i na:

– Милош Зарић првак света у бацању копља – www.zurnal.rs

– Uspeh iz snova. Paraolimpijac Miloš Zarić šampion sveta u bacanju koplja – www.spor.blic.rs

– Miloš Zarić prvak sveta u bacanju koplja – www.politika.rs

– Милош Зарић првак света – www.rtv.rs