Otvorena zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu

Nova zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu…

Foto: Beoinfo / Promo

 

Beograd – Nova zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu, u beogradskoj opštini Zvezdara, otvorena je juče i sadrži deo za opštu medicinu, dečju preventivnu stomatologiju i stomatologiju za odrasle.

Nova zdravstvena stanica ima rampu i lift i prilagođena je pacijentima sa posebnim potrebama, a radiće od ponedeljka do petka.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je taj dom zdravlja jedan od najsavremenijih objekata u Beogradu i u celoj Srbiji.

– Ovo je najsavremeniji dom zdravlja, ima dečje igralište, a uskoro i pedijatriju i novu laboratoriju. Stomatologija već radi i sve ostale službe rade, a omogućeno je da osobe sa invaliditetom priđu i da se nesmetano pregledaju – rekao je Lončar.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će otvaranjem „verovatno najmodernijeg doma zdravlja u Beogradu poboljšati primarnu zaštitu i poboljšavati kvalitet života bez obzira u kojoj opštini se živi u prestonici“.

On je najavio da će sledeće godine biti izgrađeno jedno krilo Doma zdravlja u Obrenovcu, Dom zdravlja u Borči i ambulanta u Ugrinovcima.

Gradonačelnik je kazao da „rebalansom budžeta planiraju 12 novih vozila za domove zdravlja i devet za Hitnu pomoć“.

Izvor: www.blic.rs

Izvor: Beta