Ovaj Nišlija je ponos Srbije: Nikola doneo tri zlata sa međunarodnog takmičenja u plivanju za osobe sa invaliditetom

Sedamnaestogodišnji Nišlija Nikola Ljubisavljević osvojio je čak tri zlatne medalje…

Veliko bravo za ovog momka!

Sedamnaestogodišnji Nišlija Nikola Ljubisavljević osvojio je čak tri zlatne medalje na Međunarodnom plivačkom mitingu koji je prošlog vikenda održan u grčkom gradu Ptolomeida.

Na prestižnom takmičenju učestvovali su plivači sa invaliditetom iz Rumunije, Turske, Grčke a Srbiju je osim Nikole predstavljala i Andrijana Conjić koja je osvojila dva četvrta mesta.

Nikola, član plivačkog kluba “Nais” iako se plivanjem aktivno bavi manje od dve godine osvojio je već dvadesetak medalja.

– Plivanjem sam počeo da se bavim u okviru rehabilitacionog tretmana, ali sam zavoleo ovaj sport i odlučio da počnem da se njime aktivno bavim. Osvojio sam brojna priznanja na takmičenjima u zemlji i u Evropi. Na Međunarodnom plivačkom mitingu koji je održan u Grčkoj osvojio zam zlatne medalje u disciplinama “kraul” na 50 i 100 metara kao i “prsno” takodje na 100 metara – priča “zlatni” Nišlija.

Iako priznaje da uspeh u plivanju zahteva naporan trud, ističe da mu to ne pada teško jer mnogo voli taj sport.

– Uspeh koji sam postigao na ovom takmičenju još jedna je potvrda da se moj trud isplatio. Odmah nastavljam sa treninzima, spremam se za državno prvenstvo koje je na jesen – kaže Nikola i dodaje da sanja da jednog dana osvoji medalju na Paraolimpijskim igrama.

(Telegraf.rs)

Objavljeno: 05. 06. 2017.

Izvor: www.telegraf.rs