Učenički dom bez barijera

Dom učenika PTT škole će od naredne školske godine moći da primi učenike sa posebnim potrebama, pa će tako deca koja žive daleko od Beograda, a žele da upišu neku od srednjih škola, imati priliku da borave u ovom domu.

Foto: Milena Anđela

 

 

Beograd – Dom učenika PTT škole će od naredne školske godine moći da primi učenike sa posebnim potrebama, pa će tako deca koja žive daleko od Beograda, a žele da upišu neku od srednjih škola, imati priliku da borave u ovom domu.

Nedavno je u domu prilagođen postojeći lift, koji će deci sa posebnim potrebama omogućiti nesmetano kretanje, a uskoro će biti postavljena i pristupna rampa na ulazu.

– Planirano je za početak da se tri sobe u koje će moći da se smesti devetoro učenika prilagodi za decu sa posebnim potrebama. U pripremi je tender za nabavku rampe za invalidska kolica za ulazak u dom, a uradićemo i lift rampu predviđenu za silazak kolicima u klub učenika. U toku je i renoviranje toaleta. Ministarstvo prosvete i ministar Mladen Šarčević su podržali našu ideju i obezbedili potrebna sredstva – kaže direktor doma Saša Rokvić.

Iz sopstvenih sredstava, već su osposobili i prilagodili postojeći lift osobama sa posebnim potrebama, a u toku je i priprema tendera za kompletno prilagođavanje. Sve će biti završeno do juna, kada će biti upis đaka.

– Želeli smo da napravimo dom bez barijera. Naši vaspitači su spremni i obučeni za takav zadatak – objašnjava Rokvić.

Objavljeno: 03. 04. 2017.

Izvor: BLIC – Društvo

O tome i na:

– Dom učenika PTT škole i za osobe sa invaliditetom – www.tanjug.rs