Samo za iscrtavanje obrva, obuka za 100 žena

Kako bi osobe sa invaliditetom lakše dobile posao Nacionalni savet za zapošljavanje u saradnji sa poslodavcima orgnizuje obuke.

(Foto: Thinkstock.com)

 

 

Beograd – Kako bi osobe sa invaliditetom lakše dobile posao Nacionalni savet za zapošljavanje u saradnji sa poslodavcima orgnizuje obuke.

Jedna od stavki bila je i obuka za japansko iscrtavanje obrva za 100 žena.

Osobe sa invaliditetom veoma teško pronalaze posao, posebno u Srbiji. Radi stvaranja uslova za ravnopravno uključivanje u društvo, Nacionalni savet za zapošljavanje direktno sa poslodavcima organizuje obuke iz raznih oblasti. Jedna od oblasti za koju su nadležni procenili da je dobar ulog za budućnost jeste i japansko iscrtavanje obrva.

“Čovek je donirao kroz opremu oko 200.000 evra tu su žene iz sigurne kuće, koje su imale prioritet pri prijavljivanju, gluve i nagluve osobe i devojke za školu za negu lepote plus jedna devojka. To je tražen posao”.

Raspitali smo se po salonima. Ova metoda japanskog iscrtavanja obrva zaista je veoma popularna i pravi je trend kako u svetu tako i kod nas. Dok je sada modni detalj, nekada je ova metoda bila produžetak estetike u medicini.

“Krenulo se od toga  da se ženi učini da se oseća bolje, posle hemoterapije i zračenja da ona više nema dlaku na obrvama, negde perika se stavi, šminkom se pokriju ostali nedostaci ali šminka na obrvama nije bila dovoljna”, kaže Vanda Vujović iz Gala kozmetike.

“Trenutno je vrlo moderan, a sudeći po tome je i unusan ja to več radim 16 godina. Nekada je to bila klijentela koja se bavi samo javnim poslom, sada to više nije tako, dolaze mlade devojke uglavnom to je sada moderno”, kaže.

Ovo nije jedini kurs kroz koji grad Beograd pomaže invalidima.

Više od 80 osoba sa invaliditetom trenutno je na obuci za programiranje i pravljenje sajtova, obuka traje šest meseci i za svih 87 direktno poslodavci garantuju siguran posao.

Prošle godine preko Nacionalnog saveta za zapošljavanje, posao je dobilo oko 100 osoba sa invaliditetom .

Opširnije u video prilogu:

 

Objavljeno: 10. 02. 2017.

Izvor: www.b92.net