Novih 30 zglobnih autobusa na ulicama Beograda do septembra

Grad Beograd potpisao je ugovor sa „Ikarbusom“ o nabavci novih 30 zglobnih autobusa ukupne vrednosti od 8,5 miliona evra.

Зглобни аутобуси су ослонац јавног превоза (Фото Раде Крстинић)

 

 

Grad Beograd potpisao je ugovor sa „Ikarbusom“ o nabavci novih 30 zglobnih autobusa ukupne vrednosti od 8,5 miliona evra.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da će ti autobusi biti pušteni u saobraćaj do septembra ove godine i da će doprineti dodatnom poboljšanju kvaliteta javnog prevoza.

„Vozila imaju klimu i pristup za osobe sa invaliditetom, brojače putnika, kamere za spoljašnjost i unutrašnjost“, rekao je Mali dodajući da su autobusi u skladu sa visokim standardima koji su postavljeni pre dve godine.

Prema njegovim rečima, to je deo strategije koja se odnosi na obnovu voznog parka i povećanja kvaliteta prevoza u Beogradu.

„Radimo i na pronalaženju rešenja, prevashodno finanijskih da kupimo nove autobuse, kao i da modernizujemo i tramvaj“, rekao je Mali novinarima posle potpisivanja ugovora sa „Ikarbusom“.

Gradonačelnik je dodao da će se naredne nedelje potpisati ugovor o nabavci 12 novih školskih autobusa.

„Ovo je prva ovakva nabaka. Autobusi će biti u žutoj boji i prevoziće decu po školama na teritoriji grada Beograda. To je još jedan primer kako GSP može da pokaže da je lider u novim idejama i inovacijama“, rekao je Mali.

Objavljeno: 09. 02. 2017.

Izvor: www.rts.rs

Izvor: TANJUG

O tome i na:

– Potpisan ugovor za 30 zglobnih autobusa, razmišlja se i o novim tramvajima, a na ulicama će ponovo biti i žuti autobusi – www.blic.rs

– BG: Do septembra 30 novih autobusa – www.danas.rs

 Potpisan ugovor: Novih 30 autobusa stiže u septembru – www.kurir.rs

– Od septembra novih 30 zglobnih autobusa na ulicama – www.politika.rs